Allah'a "Tanrı" demek günah mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
99 ismin içinde yoktur doğru. Fakat hiçbiri Türkçe değildir ve hepsinin Türkçe anlamı vardır. Tanrı ise Türkçe'de Rab, İlah, Allah demektir. Çevirmen God kelimesini Tanrı diye yazdığı için öyle zannediliyor. Önemli olan inanmak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Tanrı" kelimesi bir cins isimdir ve "Allah" da İslam dininde kabul edilen tanrının özel ismidir.

Allah, İslam dinindeki tanrının ismidir; bundan dolayı da "tanrı" denmesinde bir sakınca yok.

Ugur38'e katılıyorum. Bir de şu var , Tanrı derken tapılan şeylere konan bir isim. Hintlerin tanrısı , yunan tanrıları diye genel kullanılabiliyor. Ama İslamda La ilahe İllallah derken ilk iki kelime La ilahe demek , ilah yoktur demek. İllallah da , Ancak Allah vardır , yani Tek ilah Allah'tır gibi bir anlama geliyor.

Dil bilgisi olarak Müslümanların İlahı/tanrısı Allah denir belki ama Allah'ı kastederek ben tanrı demem açıkçası , risk çünkü. Bir de şuna benziyor , biz birer insanız demi , ama Mahmut adında birinden bahsederken insan (Mahmut yani) sana yardım etsin demek çok saçma. Bu da öyle bence. Risk almazdım hem de müslüman isek Rabbimizin adını çekinmeden anmamız lazım , buna zikretmek(anmak) denir.

Tanrı türkçe bir kelime. Tanrı demek günah ise o zaman türkçe konuşmakta günah olması gerekir. Allah'ın 99 ismi yoktur. 99 sıfatı vardır. Her biri farklı bir niteliğini belirtmek içindir ve farklı anlamları vardır. Tanrı ise yaratan demektir. Yaratıcıya yaratan demek nasıl günah olabilir? Aksine Allah yerine bir türk olarak Tanrı demek şarttır. Araplar Allah demeli. Arap mısınız sizde Allah diyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…