Klasik ilk Nisa 34'ü görmüştüm. Instagramda bir sayfada işte Kuranda bu geçiyor diye bir paylaşım vardı. "Hahah ateiste bak ne saçmalıyor, yine bir şey uydurmuş." dedim ve ihtimal veremedim. Sonra iyice bu din işlerine sardım ve dinsiz hesapları takip etmeye başladım. Ateistlerin dediklerine kulağını kapatmak bence saçmaydı. Ben kendi dinimden eminsem ateistlerin dedikleri daha da benim dinime bağlar sandım. Sonra da haklı olduklarını gördüm. Bir ara arada kalmıştım sonuçta çok büyük bir karar ama düşüne düşüne artık emin oldum. Aile bence çok etkili bu konuda. Sonuçta sana bunu ilk öğreten annen baban, eğer onlara çok yakınsan dinine de bağlı olursun diye düşünüyorum.Anladım hocam doğru diyorsunuz bir de bir şeyi merak ediyorum siz neden Müslüman olmaktan vazgeçtiniz hocam hangi sebep-sebeplerden dolayı sakıncası yoksa öğrenebilir miyim?
Nisa 34:Klasik ilk Nisa 34'ü görmüştüm. Instagramda bir sayfada işte Kuranda bu geçiyor diye bir paylaşım vardı. "Hahah ateiste bak ne saçmalıyor, yine bir şey uydurmuş." dedim ve ihtimal veremedim. Sonra iyice bu din işlerine sardım ve dinsiz hesapları takip etmeye başladım. Ateistlerin dediklerine kulağını kapatmak bence saçmaydı. Ben kendi dinimden eminsem ateistlerin dedikleri daha da benim dinime bağlar sandım. Sonra da haklı olduklarını gördüm. Bir ara arada kalmıştım sonuçta çok büyük bir karar ama düşüne düşüne artık emin oldum. Aile bence çok etkili bu konuda. Sonuçta sana bunu ilk öğreten annen baban, eğer onlara çok yakınsan dinine de bağlı olursun diye düşünüyorum.
Dostum bilim bunu açıklamaya çalışıyor ya zatenTamam şimdi 2 tane gezegen çarpışıyor, nasıl olduda onunla beraber bir tek dünyada su falan olup bir tek dünyada bir tane hayvan doğdu, sonra bizde nasıl olsa tesadüfen doğduk.
Önceki konuda sırf sana 50 video attım hala anlamıyorsun ben sana bir şey ispatlayamam zaten. Ne diyeyim inanmadığın ebedi cehennemde yanda gör.
Ben bu masalları onlarca kez dinledim zaten dostum. Sonra farkına vardım ki bu işin inciği cıncığı yok. Dövün yazıyor, bu kadar. Tanrı kendi diyor anlayasınız diye apaçık indirdik diye.Nisa 34:
Nisa 34:
Nisa 34:
Mükemmel bir tanrının "sözünü" kusurlu varlıklar olan insanlar açıklamadan anlayamıyorsun işte. Burada mecaz var gizli anlam var çeviri hatası var hep bir şey var. Sonuçta yalan bu diyemezler ki.Bir de hocam kuran madem açık bir kitap niye her kelimesinde 50 tane anlam var ben Arap olarak doğmadıysam nasıl anlayacağım bu kitabı hayır araplar bile anlayamıyor zaten bu kitabı adamakıllı her alim bambaşka anlamlar çıkarıyor tek ayetten.
Mükemmel bir Tanrı'nın "sözünü" kusurlu varlıklar olan insanlar açıklamadan anlayamıyorsun işte. Burada mecaz var gizli anlam var çeviri hatası var hep bir şey var. Sonuçta yalan bu diyemezler ki.
Dostum bu tür videoların var olması hiçbir şey anlam ifade etmiyorBu adamların tarafı zaten belli, ne dersen de bir kılıf uydurulabilir. Münazara kavramını duymuşsundur belki. İnanmadığım hatta karşı çıktığım şeyleri savundum. Çünkü her şeyin arkasını destekleyebilecek bir şeyler bulunabilir, ne kadar saçma da olsa.
Daha 1. dakikadayım. Adamın dediği şey "dünyadaki en büyük kötülük imansızlıktır" böyle saçmalık olabilir mi? Ki hadi diyelim en büyük kötülük olsun, SONSUZ büyüklükte bir kötülük olabilir mi daha doğru düzgün kanıt bile göstermeyen bir Tanrı'ya sırf inanmamak? Adamın dediği kendi kulağını duymuyor galiba. Çocuk tecavüzcülerinden bahsediyor, hala en büyük günahın iman etmemek olduğunu savunuyor...
İkinci "argümana" cevap vereyim. 40 milyon insan öldürmüş Mao Zedung'dan bahsediyor. Sonra hakim karşısına çıkarılsa hakim de affetse diyor. Kardeşim af ne alaka affedersin? Mao Zedung çok büyük günah işlediyse çok büyük ceza ver. 1 kişi öldürene kaç yıl ceza vereceksen o adamın suçuna göre de orantıla. E şimdi de 1 kişi öldürenle 40 milyon öldüren aynı cezayı aldı? Cehennemin katları falan fistan sonsuza kadar oradasın işte.
Burada bizim zaman dememizin sebebi suçun sonsuz kötülükte olması için sonsuza kadar sürmesi gerektiğinden. 1 saat işkence mi daha kötü 1 dakika işkence mi? Bunlara bir puan versen, sonsuz kötülükte olması için ne kadar sürmesi gerekir? Sonsuza kadar. Basit matematik.
Bana göre direkt suçun kime karşı işlendiğinin cezaya etki etmesi anlamsız. Dünyada her işlediğin suç da Tanrı'ya karşı bir isyan değil mi o zaman? Müslüman bugün namaz kılmayayım dediğinde de Tanrı'ya karşı bir suç işliyor. Zaten iman etmemek dediğim gibi küçük bir suç. İnsanlar dünyada işkence, tecavüz gibi suçlar varken nasıl "en büyük suç iman etmemek" diyebilir akla sığmıyor gerçekten. İnsanlar işte büyüklüğünü anlayamıyor. Sonsuzluğun, işkencenin, tecavüzü artık filmlerden basit şeylermiş gibi gördüklerinden midir nedir? Sonsuz işkenceye normal diyen biri şu dünyada 1 dakika işkenceye maruz kalsın bakayım ne diyor.
Adam hesaplama yapıyor sonra bir SAYI çıkıyor. Sonra buradan da sonsuzluğun normal olduğunu savunuyor. Sanıyor ki o bulduğu 57 trilyon sene sonsuza yakın. 1 dakika inkar nasıl 1000 cinayete eş değer o da bir garip artık. Ben şu an Müslüman olsam ve 1000 kişi öldürsem aynı günah hahatta inkar ettiğim her dakika için 1000 kişi öldürsem dünyadaki bütün insanlardan belki katlarca daha fazla insan öldürmüşüm gibi günah ha. Matematiğe bak...
Kısacası video saçmalık. Normal bir insan düşünerek ne kadar saçma olduğunu anlayabilir zaten. Sorgulamak, düşünmek yerine böyle saçma sapan kaynaklara başvuruyorsunuz çünkü siz de biliyorsunuz düşünürseniz gerçekleri görebileceğinizi.
Tam olarak nereyi anlamadım dostum açıklayabilirim. Son cümleyi diyorsan çok küçük bir günah işlemesine rağmen ona sonsuza kadar sürecek çok büyük bir ceza veren Tanrı ancak sonsuz kötülük yapmış olabilir diyorum. Mesela 1 saniye küfür etmek 1 puan olsun, sonsuz puan olması için sonsuz kötülükte bir eylemin sonsuza kadar işlenmesi gerekir.
Öyle zaten, tefsir okuduğumda da net olarak görüyorum bunu. Bir söylenti çıkıyor yarın hayır o öyle değil diye ayet iniyor. Başörtüsü ayeti Ömer'in dışarıda Muhammed'in eşlerinden olan Sevde'yi görüp tanıması ile iniyor. Muhammed kendi söylemek istediklerini tanrıya söyletiyormuş gibi, ayetlerde de geçiyor.Hocam kuranın kendi döneminde yaşanılan şeylere göre yazılmamış mı sizce de? Hani sonsuz Tanrı yazdıysa bu kitabı neden şu anki döneme göre çelişkili bir kitap niye modern bir kitap değil yani. Mesela zamanında kadınlar pek üstte görülmüyordu kurandada kadınları dövün diye bir ayet var ama günümüzde kadınlar açık bir şekilde erkeklerden daha üstün olarak kabul ediliyor haklar konusunda. Mesela Tanrı bunu bilmiyor muydu?