Dostum bu tür videoların var olması hiçbir şey anlam ifade etmiyor

Bu adamların tarafı zaten belli, ne dersen de bir kılıf uydurulabilir. Münazara kavramını duymuşsundur belki. İnanmadığım hatta karşı çıktığım şeyleri savundum. Çünkü her şeyin arkasını destekleyebilecek bir şeyler bulunabilir, ne kadar saçma da olsa.
Daha 1. dakikadayım. Adamın dediği şey "dünyadaki en büyük kötülük imansızlıktır" böyle saçmalık olabilir mi? Ki hadi diyelim en büyük kötülük olsun, SONSUZ büyüklükte bir kötülük olabilir mi daha doğru düzgün kanıt bile göstermeyen bir Tanrı'ya sırf inanmamak? Adamın dediği kendi kulağını duymuyor galiba. Çocuk tecavüzcülerinden bahsediyor, hala en büyük günahın iman etmemek olduğunu savunuyor...
İkinci "argümana" cevap vereyim. 40 milyon insan öldürmüş Mao Zedung'dan bahsediyor. Sonra hakim karşısına çıkarılsa hakim de affetse diyor. Kardeşim af ne alaka affedersin? Mao Zedung çok büyük günah işlediyse çok büyük ceza ver. 1 kişi öldürene kaç yıl ceza vereceksen o adamın suçuna göre de orantıla. E şimdi de 1 kişi öldürenle 40 milyon öldüren aynı cezayı aldı? Cehennemin katları falan fistan sonsuza kadar oradasın işte.
Burada bizim zaman dememizin sebebi suçun sonsuz kötülükte olması için sonsuza kadar sürmesi gerektiğinden. 1 saat işkence mi daha kötü 1 dakika işkence mi? Bunlara bir puan versen, sonsuz kötülükte olması için ne kadar sürmesi gerekir? Sonsuza kadar. Basit matematik.
Bana göre direkt suçun kime karşı işlendiğinin cezaya etki etmesi anlamsız. Dünyada her işlediğin suç da Tanrı'ya karşı bir isyan değil mi o zaman? Müslüman bugün namaz kılmayayım dediğinde de Tanrı'ya karşı bir suç işliyor. Zaten iman etmemek dediğim gibi küçük bir suç. İnsanlar dünyada işkence, tecavüz gibi suçlar varken nasıl "en büyük suç iman etmemek" diyebilir akla sığmıyor gerçekten. İnsanlar işte büyüklüğünü anlayamıyor. Sonsuzluğun, işkencenin, tecavüzü artık filmlerden basit şeylermiş gibi gördüklerinden midir nedir? Sonsuz işkenceye normal diyen biri şu dünyada 1 dakika işkenceye maruz kalsın bakayım ne diyor.
Adam hesaplama yapıyor sonra bir SAYI çıkıyor. Sonra buradan da sonsuzluğun normal olduğunu savunuyor. Sanıyor ki o bulduğu 57 trilyon sene sonsuza yakın. 1 dakika inkar nasıl 1000 cinayete eş değer o da bir garip artık. Ben şu an Müslüman olsam ve 1000 kişi öldürsem aynı günah ha

hatta inkar ettiğim her dakika için 1000 kişi öldürsem dünyadaki bütün insanlardan belki katlarca daha fazla insan öldürmüşüm gibi günah ha. Matematiğe bak...
Kısacası video saçmalık. Normal bir insan düşünerek ne kadar saçma olduğunu anlayabilir zaten. Sorgulamak, düşünmek yerine böyle saçma sapan kaynaklara başvuruyorsunuz çünkü siz de biliyorsunuz düşünürseniz gerçekleri görebileceğinizi.
Tam olarak nereyi anlamadım dostum açıklayabilirim. Son cümleyi diyorsan çok küçük bir günah işlemesine rağmen ona sonsuza kadar sürecek çok büyük bir ceza veren Tanrı ancak sonsuz kötülük yapmış olabilir diyorum. Mesela 1 saniye küfür etmek 1 puan olsun, sonsuz puan olması için sonsuz kötülükte bir eylemin sonsuza kadar işlenmesi gerekir.