Allah'ın insanları yaratma sebebi cehenneme atmak mı?

Kuranın başını sonunu okumaz bilmezler, bir ayet görür onu yorumlarlar. Ama başını sonunu bilmedikleri için onu da ellerine yüzlerine bulaştırırlar.
Hocam alınıyorum
 

Biz ateistler 3000 dinin hepsini reddediyoruz. Siz Müslüman'lar 2999 tanesini reddediyorsunuz. Yani sizlerde en az bizim kadar ateistiniz hocam geç o Müslüman ülke ayaklarını. Seni yurt dışında diğer İslam ülkeleri Müslüman bile saymıyor. Öyle kuranı evin duvarına yüksek bir yere çivileyip hiç okumadan iman etmekle Arapça kuranı okuyunca sevap kazandığını sanmakla Müslüman olunmuyor.
 

Hocam daha farklı bir değiş ile söyleyeceğim "Allah yanlış kelime seçti" değil. "Allah sana var olanı anlattı" sen ise onu "alim" olarak adlandırdığın kişilere kendi dilinde çevirisini yaptırdın. "o" veya "onlar" kendi "bilgi birikimi" ve "dil birikimini" kullanarak çevirdi, anlamlarını olabilecek en "güzel" şekilde aktarmaya çalıştı. Ki zaten sadece "Cehennem için" kısmına takılmışsınız siz diğer kısımları da okuyunuz lütfen "cehennem için" yazan yerin sonrasını da, zaten orada da bahisi geçiyor "gözleri, kulakları" olmasına rağmen şeklinde.
 

Sen bizi okumamış sayıp kendini okumuş sanıyosun yani. Kalbini kırmak istemiyorum konu başından beri eminim ki ayetleri sadece 1 kez okumuşsundur Kuranda çelişki var diyoesun attığın ayetler ne zaman neden inmiş kimler için inmiş bilmiyorsun anlatıyorum ameliyat falan diyosun cahil özgüveni falan mı bu?
 

Zaten bir dine inanmış olmak için kalan 2999'u reddetmen gerekiyor, bu nasıl mantık
 

Güzel kardeşim, Atıfta bulunup "ima" ettiğin şeyler buradaki mesajından da anlaşılıyor. Anladığın dilden konuşacağım. "
Hoşgörüsüzlük ve batıl inanç, oldum olası aşağı tabakadaki aptallara özgü özelliklerdir ve bana öyle geliyor ki kökleri hiçbir zaman kurutulamayacak. Çünkü bunlar aptallığın kendisi gibi sonsuzdur.
Bugün dağların yükseldiği yerlerde gün gelecek denizler uzanacak;
Bugün denizlerin dalgalandığı yerler gün gelecek çöle dönüşecek. Ancak aptallık, aptallık olarak kalacak."
 

10 dilde 8 kere bitirmiş abisi bu
 

Amacım o değil benim amacım dini soruların cevaplarını öğrenmek ve farklı bakış açıları farklı yorumları öğrenmek. Zaten neyin ne olduğunu herkes görüyor aşağılamayı amaçlamaya gerek yok her şey ortada. Bana bunu diyebilmen için İslam'la açık açık dalga geçtiğimi hakarette bulunduğumu ve niyetimi kanıtlaman lazım öyle demesi kolay sizin gibilerle çok karşılaştım ben 5 senede.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…