Hazarcobann
Decapat
Daha fazla
Sen kuran çelişiyor diyen, inkar eden birisin. Kuranda onca açıklanmış şeyi dahi inkar eden biri, benim açıklamamı mı umursayacak da kabul edecek. Ne desem, sen bildiğin gibi anlayıp onu savunacaksın zaten.
O zaman çekileceksen en başından bu konulara girip yorum atarak sonuca bağlanmayan yorumlarla iddiaları ortaya doldurup geri çekilerek taşırmayacaksın konuyu.
O zaman çekileceksen en başından bu konulara girip yorum atarak sonuca bağlanmayan yorumlarla iddiaları ortaya doldurup geri çekilerek taşırmayacaksın konuyu.
14 alimi saysana kim olduklarını filan biliyorsun ya.
Abdulbaki Gölpınarlı,Abdullah-Ahmet Akgül,Ahmet Varol,Ali Bulaç,Ali Fikri Yavuz,Bahaeddin Sağlam,Bayraktar Bayraklı,Diyanet İşleri Meali,Kur'an Yolu,Diyanet Vakfı Meali,Elmalılı Hamdi Yazır,Hasan Basri Çantay,İsmayıl Hakkı Baltacıoğlu,İsmail Hakkı İzmirli,Kadri Çelik,Mehmet Türk,Muhammed Esed,Ömer Nasuhi Bilmen,Süleyman Ateş,Ümit Şimşek.
Dostum internetten 7 24 soru bakıyorsun adam anlatıyor okuyorsun takmıyorsun Müslüman olmak istemediğin halde Müslüman'lara sorular soruyorsun bu böyle mi bu şöyle mi diye bilmişlik taslıyorsun söyle okudum böyle yaptım sonra bize soru soruyorsun biliyorsan niye soruyorsun soruyorsan neden biliyorsun derler adama.
“Ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.”
(Zâriyât 51/56)
“Biz yeryüzündeki her şeyi, kimin daha güzel amel edeceğini denemek için yarattık.”
(Kehf 18/7)
“Allah insanlara asla zulmetmez; fakat insanlar kendilerine zulmederler.”
(Yunus 44)
“Onların cehennem için yaratılması, o sonuca gidecek kabiliyeti yanlış yönde kullanmaları nedeniyledir. Allah onları akıllı yarattı, ama onlar akıllarını küfür yolunda harcadılar.”
(Elmalılı Hamdi Yazır, A‘râf 179 Tefsiri)
“Rahmetim her şeyi kuşatmıştır.”
(A‘râf 7/156)
“Kim bir iyilik yaparsa kendi lehinedir; kim kötülük yaparsa kendi aleyhinedir? Rabbin kullara zulmetmez.”
(Fussilet 46)
“Onlar yeryüzünde gezmezler mi ki kalpleriyle düşünsünler, kulaklarıyla işitsinler?”
(Hac 22/46)
Yani akıl, iman kadar kutsaldır.
İman, düşüncenin bittiği yerde değil, düşüncenin olgunlaştığı noktada başlar.
“Kalpleri vardır ama anlamazlar, gözleri vardır ama görmezler, kulakları vardır ama işitmezler; onlar hayvanlar gibidir, hatta daha da aşağıdadırlar.”
(A‘râf 7/179)
Anlatmıyor dsotum anlatmıyor ben burada nabza göre müslümanına göre şerbet veririm. Saygılı olana anlatana bende derdimi anlatırım üslup bozulursa bende ona göre bozarım hakaret etmeden. O şahıs ortaya iddia attı gidip ofansif olanı seçmişsin diye. Say diyorum 14 tane alim var buseferde yok diyor seni Allah ikna edememiş benmi edeceğim diyor gidiyor diğerleride beğeniyor. E şimdi bu normal mi hocam ortaya bir şey koyup sonra çekilmek yani. Niyeyse bu dini ve siyasi tartışmalarda birbirimizi çok kırıyor ve ana amaç konudan çok sapıyor tabiri caizse kudurtmaya çalışmaya dönüyor.
Aralarından tek bildiğim/saygı duyduğum elmalı var oda şunu demiş.
Elmalılı hamdi yazır meali.
“Celâlim hakkı için, biz cehennem için birçok cin ve insan yarattık. Onların kalbleri vardır, onlarla anlamazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidir; hatta daha sapıktırlar. Onlar gafillerdir.”
Allah için her an aynı olduğundan gelecekte kişi ölürkende geçmişde kişi doğarkende her an aynıdır onun için ayrıca senin gibi insanlar hakkında doğru yorum yapmış onların kalbleri vardır, onlarla anlamazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidir; hatta daha sapıktırlar. Onlar gafillerdir.