Allah'ın insanları yaratma sebebi cehenneme atmak mı?

Çelişki arayan biri ancak konu sahibi gibi yorumlar zaten. Burada verilen mesaj ve anlatılan çok açık.

Abicim ne olsun istiyonuz Allah insin ben buradayım kullarım demesinimi bekliyorsun inandırmak için daha ne yapalım be arkadaş

Arkadaş hala kuranı hikaye kitabı gibi anlıyor öyle okuyor düşünmeden. O yüzden hiç tartışılmaz gerek yok.

Aynen abi.

Hocam bakın orada diyor ki kalpleri gözleri olan ama kullanmayanlardır.

Sen kullanıyorsan senin için demiyor bunu zaten Allah sonsuz bilgiye sahip olduğundan orada biz seni eşit yarattık ama sen sana verdiklerimizi kullanmadın diyor.

Herkesin adaleti şaşar Allah'ın adaleti şaşmaz. Bir müslüman bunu gönülden bilir. Allah vaadini de gerçekleştirendir. Allah hepimize hidayet nasip etsin.

Dediğiniz ülkelerde şeriat halkı yönlendirmek için araç olarak kullanılıyor.

Araç olarak kullanıldığını bana kanıtlayın

2. olarak.

Çoğunluk Müslüman diyorsunuz o %99 Müslüman olayı yıllar öncesine ait bunu zaten yazmıştım tekrar yazacağım görmemişsiniz sanırım. Eski kimliklerde gelen geçen herkese Müslüman yazılıyordu bu sebepten dolayı insanlar Müslüman olmasa bile sistemde Müslüman olarak gözüküyorlar bu sayı günümüzde çok yüksek ihtimalle %70'lere kadar inmiştir hatta daha azdır kanıtlarınıda zaten sokağa çıkarsanız görürsünüz. Ayrıca hangi Müslüman ülkesinde kadınlar bu kadar serbest yaşıyabiliyor onu da söylersenız sevınırın.

Dostum sen bana gönderme yapıyorsunda sen ne kaynak verdin ne adamakıllı bir cevap verdin Allah'ın hikmeti deyip geçiştirdin niye boş konuşuyorsun ki sen? Sanki harika cevaplar vermişsin gibi bir de böyle havalara girmişsin yaşından başından utan.

Araç olarak kullanıldığını bana kanıtlayın.

Önceki konulardan birinde 7 madde yazmıştım.
Ama kadınlar ve erkeklerin eğitim gibi haklarının eşit olmaması bile yeterli kuranda her Müslüman eşittir diyor.

Fark etmez hala daha çoğunluk Müslüman ki bu kadar cami var.

Sende bayram namazında filan camilere git kaç Müslüman var görürsün

Sokağa çıksan görebileceğin 1000-2000 kişi bunlarla genelleme yapmayın.

Dediğim gibi laik bir ülke isek Kilise sayısı ile cami sayısı yakın olmalı.

En az 10 tane cevap verdim bunlara belki kat kat daha fazladır hocam hiç uğraşmayın yapacağınız en büyük destek beğeni atıp bence de demek olsun en iyisi budur ya.

Daha yeni okuyorum mesajları hala cevap verdim yazıyorsun yav verdiğin cevapları alıntılada insanlar senin rezilliğini görsün.

Türkiye'nin müslüman bir ülke olduğunu düşünen biriyle gerçekten tartışmak istemiyorum artık. Dinozor çağından kalanlar bile doğrusunu biliyordur ancak biz anlatamiyoruz yıllardır, sağlık olsun. Ya sizin de kafanizi sabah-akşam ağrıtacak bir ses çalınacak, ya da ezan okunmayacak ama nerde bu parti iktidarda olduğu sürece, neyse.

Sende bayram namazında filan camilere git kaç Müslüman var görürsün
Sizde lütfen batıya gidin yoldaki kişilere sorun dini inancını olur mu?

Bu ülkenin çoğunluğu Müslüman ve demokrasi ye göre çoğunluk neye oy verir seçerse o olur beğenmiyorsan başka ülkeye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…