Merhaba arkadaşlar, ben hem Türk hem de Alman vatandaşıyım fakat Alman vatandaşlığım Türkiye'de işlenmemiş. Yani burada sadece Türk vatandaşı gözüküyorum, okul için Alman vatandaşlığımı da Türkiye'de işlemem lazım fakat nüfus müdürlüğü benden Alman vatandaşı olduğuma dair bir apostilli vatandaşlık belgesi istedi. Dün Alman Konsolosluğuna gittiğimde sen zaten doğumla Alman vatandaşısın, bizde Alman vatandaşıdır tarzı bir belge yok, öyle birşey veremeyiz dediler. Nüfus müdürlüğünü geri aradığımda ise vatandaşlık belgesi lazım dediler yine, pasaport falan olmaz mı diye sorduğumda bilgim yok kendi ilçe nüfus müdürlüğünüze gidin dediler. Benim ne yapmam gerekiyor bu vatandaşlığı işlemem için bilgisi olan var mı? Alman pasaportumu noterde tercüme ettirsem vatandaşlık belgesi sayılmaz mı?
Birde almanyada doğum belgem olmazmı diye sormuştum ona da olmaz dediler vatandaş olduğuna dair belge getirmen lazım dediler.
Hocam ama sorun zaten doğum belgemi kabul etmedi nüfus yani apostillimi bilmiyorum ama apostilli olsa bile kabul etmiyorlar biz senin alman vatandaşı olduğunu doğum belgen ile bilemeyiz diyorlar.
Yani vatandaşlık belgesini de konsoloslukta vermiyor bu gidişle ya vatandaşlıktan çıkamayacağım ya da pasaportu kabul etcekler.
Yani zaten pasaport resmi olarak bir vatandaşlık belgesi sayılmaz mı, hani vatandaşlarıyım ki pasaport vermişler orada tüm ad soyad resim doğum tarihim hepsi de var kabul edilmezmi.
Almandan kayıtlı oldıgın yerden sana ikamet belgesi veya vukuatlı nufus kaydı verdiklerinde vatandaslık no, aile kutugu vs zaten yazıyor bunu nasıl kabul etmiyorlar.
Sen alman konsoloslugundan ben TR de alman vatandası kaydettireceğim, XXX kimlik nolu, XXX pasaport nolu XXX sahıs alman vatandasıdır oldugumu beirten belge apostilli alırsan olur.
Sadece pasaport ile olmaz.
Hocam ama sorun zaten doğum belgemi kabul etmedi nüfus yani apostillimi bilmiyorum ama apostilli olsa bile kabul etmiyorlar biz senin alman vatandaşı olduğunu doğum belgen ile bilemeyiz diyorlar.
Yani vatandaşlık belgesini de konsoloslukta vermiyor bu gidişle ya vatandaşlıktan çıkamayacağım ya da pasaportu kabul etcekler.
Yani zaten pasaport resmi olarak bir vatandaşlık belgesi sayılmaz mı, hani vatandaşlarıyım ki pasaport vermişler orada tüm ad soyad resim doğum tarihim hepsi de var kabul edilmezmi.
Yani vatandaşlık belgesinide konsoloslukta vermiyor bu gidişle ya vatandaşlıktan çıkamıycam yada pasaportu kabul etcekler.
Yani zaten pasaport resmi olarak bir vatandaşlık belgesi sayılmaz mı , hani vatandaşlarıyım ki pasaport vermişler orda tüm ad soyad resim doğum tarihim hepside var kabul edilmezmi.
Almandan kayıtlı oldıgın yerden sana ikamet belgesi veya vukuatlı nufus kaydı verdiklerinde vatandaslık no, aile kutugu vs zaten yazıyor bunu nasıl kabul etmiyorlar.
Sen alman konsoloslugundan ben TR de alman vatandası kaydettireceğim, XXX kimlik nolu, XXX pasaport nolu XXX sahıs alman vatandasıdır oldugumu beirten belge apostilli alırsan olur.
Hocam ben türkiyede yaşıyorum yani almanyada kayıtlı olduğum yere gitme şansım yokki , ve oradada şöyle bir sorun var Türkiyede ikamet ettiğimiz için çok sorun yapıyorlar niye buradan başvurdunuz neden konsolosluktan yapmadınız falan diye uğraştırıyorlar. Önceden yazın almanyaya gittiğimizde annem kimlik yenilemek için başvurdu çok sorun çıkardılar konsoloslukdan niye yapmadın diye.
Almandan apostilli vukuatlı nufus kayd alınca burada Türkçeye yeminli tercuman ceviri ve noter onaylatacaksın. Ondan sonra işlem yaparlar.
Hocam işte o xxx kimlik nolu xxx pasaport no lu dediğiniz şeyi vermedi konsolosluk bizde öyle birşey yok dediler.
En kötü ihtimalle önümüzdeki günler nüfus müdürlüğüne gideceğim gene inatla o belgeyi isterlerse almanyanın bir maili varmış 51 euro verip iletişim kurup belge talep edebiliyormuşuz sanırım , oraya yazacağım belki onlar verir vatandaşlık belgesi.
Hocam ben Türkiye'de yaşıyorum yani Almanya'da kayıtlı olduğum yere gitme şansım yok ki, ve orada da şöyle bir sorun var Türkiye'de ikamet ettiğimiz için çok sorun yapıyorlar niye buradan başvurdunuz neden konsolosluktan yapmadınız falan diye uğraştırıyorlar. Önceden yazın Almanya'ya gittiğimizde annem kimlik yenilemek için başvurdu çok sorun çıkardılar konsoloslukdan niye yapmadın diye.
Hocam işte o XXX kimlik nolu XXX pasaport no lu dediğiniz şeyi vermedi konsolosluk bizde öyle bir şey yok dediler.
En kötü ihtimalle önümüzdeki günler nüfus müdürlüğüne gideceğim gene inatla o belgeyi isterlerse Almanya'nın bir maili varmış 51 euro verip iletişim kurup belge talep edebiliyormuşuz sanırım, oraya yazacağım belki onlar verir vatandaşlık belgesi.
Burada vukuatlı nufus kayıt oldugunda annen nasıl belirtiliyor vatandaslık acıklamasında.
Vallahi bu işler adamı canından bezdiriyor, hele alman da brokrasi bizden bin beter etrafımda gordugum kadar.
Kolaylıklar gelsin.
Burada vukuatlı nufus kayıt oldugunda annen nasıl belirtiliyor vatandaslık acıklamasında.
Vallahi bu işler adamı canından bezdiriyor, hele alman da brokrasi bizden bin beter etrafımda gordugum kadar.
Kolaylıklar gelsin.
Hocam eski turk vatandasi mavi kartlı olarak gözüküyor. Ve yani dediğiniz belgelerin çoğu konsolosluktan alınmıyor almanyadan almak gerekiyor oraya gidincede niye bunun için buraya geldiniz diye hesap soruyorlar resmen.
Hocam eski Türk vatandasi mavi kartlı olarak gözüküyor. Ve yani dediğiniz belgelerin çoğu konsolosluktan alınmıyor Almanya'dan almak gerekiyor oraya gidincede niye bunun için buraya geldiniz diye hesap soruyorlar resmen.
Teşekkürler hocam umarım hallolur, üniversitenin son kayıdı 23 Eylül o zaman kadar yetişse yeterli.
Arkadaşlar ileride merak eden aynı durum başına gelen olursa diye bildiriyorum: Bugün nüfus müdürlüğüne gittim, doğum yerin Almanya diye sorun olmaz; alman vatandaşlığını işlemeden çıkabilirsin dediler, bilginiz olsun.
Teşekkürler hocam umarım hallolur, üniversitenin son kayıdı 23 Eylül o zaman kadar yetişse yeterli.
Arkadaşlar ileride merak eden aynı durum başına gelen olursa diye bildiriyorum bugün nüfus müdürlüğüne gittim doğum yerin Almanya diye sorun olmaz alman vatandaşlığını işlemeden çıkabilirsin dediler bilginiz olsun.
Hocam ilk sorduğum kişi pek bilmiyordu gene en başta aynı kişi vardı , çifte vatandaşlığım var Türk vatandaşlığından ayrılmak için Alman vatandaşlığımın işlenmesine gerek var mı diyorim sen Türk vatandaşı değilsin dedi, nasıl değilim babam Türk ve T.C kimlik kartım var diyorum yok diyor , sonra yanda işi bilen başka bir yetkili vardı o yardımcı oldu , bu tarz işlemlerde bence en önemli şey şansınıza denk gelen görevlinin bilgisi.
Hocam ilk sorduğum kişi pek bilmiyordu gene en başta aynı kişi vardı, çifte vatandaşlığım var Türk vatandaşlığından ayrılmak için Alman vatandaşlığımın işlenmesine gerek var mı diyorim sen Türk vatandaşı değilsin dedi, nasıl değilim babam Türk ve T.C kimlik kartım var diyorum yok diyor, sonra yanda işi bilen başka bir yetkili vardı o yardımcı oldu, bu tarz işlemlerde bence en önemli şey şansınıza denk gelen görevlinin bilgisi.