Rehber Vatandaşlıktan çıkmak

Çifte vatandaşlık alma durumu olanlar zaten biliyordur hocam onu 😂 çalıştığım yerde bir arkadaş tee babannesinin bilmem nesi Bulgaristan vatandaşı, oradan AB pasaportunu koparmak için 40 takla atıyor.
Tam olarak süreç böyle işliyor. 1950 Öncesi Bulgaristan'da yaşayan tanıdıklar varsa vatandaş olma işleri kolaylaşıyor.

Bursalı mısın kral?
Sivaslıyım kral.

Tam olarak süreç böyle işliyor. 1950 Öncesi Bulgaristan'da yaşayan tanıdıklar varsa vatandaş olma işleri kolaylaşıyor.

Sivaslıyım kral.
Benim arkadaşın dedesi sanırsam bulgar vatandaşıymış o şey diyordu hocam , önce babasının alması lazımmış babası alınca o da alabilecekmiş , bana öyle demişti.

Son düzenleme:
Hocam başka ülkeden vatandaşlık alma şansınız varsa çifte vatandaş kalmanıza gerek yok ki, istiyorsanız eski Türk vatandaşı olduğunuz için mavi kart alabiliyorsunuz direkt eski T.C kimlik numaranızı veriyorlar oy vermek hariç kalan tüm haklara sahip oluyorsunuz.

Benim arkadaşın dedesi sanırsam bulgar vatandaşıymış o şey diyordu hocam, önce babasının alması lazımmış babası alınca o da alabilecekmiş, bana öyle demişti.
Evet doğru hocam tek eksik yanı Adamın eşi eğer Türk ise yalnızca Giriş çıkışı kolay oluyor. Herhangi bir oturum izni verilmiyor.

Hocam evet ülkede çok fazla kişinin bulgaristanla bir şekilde bağı var.
Bir de şu an durum ne bilmiyorum da 1. Derece akraba olmana gerek yok baya uzak akraban da olsa veriyorlardı vatandaşlığı. O imkandan istifade ediyorlardı.
Sivaslıyım kral.
He hocam Bursa’da çok var bu şekilde Bulgaristan muhaciri akrabası olan, vatandaşlık olan vs. Ondan sordum.

Bi benim akrabalar kalmış burada herkes ya Alman’a ya Bulgar’a ya Hollandalı’ya kaçmış 😂 bir insanın bir tane mi yurtdışında yakın akrabası olmaz arkadaş.

Bir de şu an durum ne bilmiyorum da 1. Derece akraba olmana gerek yok baya uzak akraban da olsa veriyorlardı vatandaşlığı. O imkandan istifade ediyorlardı.

He hocam Bursa’da çok var bu şekilde Bulgaristan muhaciri akrabası olan, vatandaşlık olan vs. Ondan sordum.

Bi benim akrabalar kalmış burada herkes ya Alman’a ya Bulgar’a ya Hollandalı’ya kaçmış 😂 bir insanın bir tane mi yurtdışında yakın akrabası olmaz arkadaş.
Bende şanssız kesimdeyim aslen tekirdağ’da fazla göçen var fakat 53 doğumlu olduklarından dolayı başta dediğim 1950 yasasına tabi değiller.

Hocam başka ülkeden vatandaşlık alma şansınız varsa çifte vatandaş kalmanıza gerek yokki , istiyorsanız eski Türk vatandaşı olduğunuz için mavi kart alabiliyorsunuz direkt eski T.C kimlik numaranızı veriyorlar oy vermek hariç kalan tüm haklara sahip oluyorsunuz.
Yok, Bulgaristan vatandaşlığını almak için demiştim. Artık daha da zorlaştırıyorlar.

Hocam bursayı bilmiyorumda afyon ve eskişehirdede çok var yurt dışında akrabası olan.

Sizde şanssızmışsınız vallaha.

Yok, Bulgaristan vatandaşlığını almak için demiştim. Artık daha da zorlaştırıyorlar.
Pek bilmiyorum ama çok fazla alan var diye zorlaşmıştır belki.

Evet doğru hocam tek eksik yanı Adamın eşi eğer Türk ise yalnızca Giriş çıkışı kolay oluyor. Herhangi bir oturum izni verilmiyor.
Hocam siz zaten şuan Türksünüz vatandaşlıktan çıkarsanız mavi kart alabiliyorsunuz oturum iznine gerek yok.

Mavi kart eski Türk vatandaşlarına özel bir şey , Türkiyeyle bağı olmayanlara vermiyorlar. Yani direk Türk Vatandaşı gibi her hakka sahip oluyorsunuz sadece seçimlerde oy hakkınız olmuyor.

Hocam bursayı bilmiyorumda afyon ve eskişehirdede çok var yurt dışında akrabası olan.

Sizde şanssızmışsınız vallaha.

Pek bilmiyorum ama çok fazla alan var diye zorlaşmıştır belki.

Hocam siz zaten şuan Türksünüz vatandaşlıktan çıkarsanız mavi kart alabiliyorsunuz oturum iznine gerek yok.

Mavi kart eski Türk vatandaşlarına özel bir şey , Türkiyeyle bağı olmayanlara vermiyorlar. Yani direk Türk Vatandaşı gibi her hakka sahip oluyorsunuz sadece seçimlerde oy hakkınız olmuyor.
Açıkçası türk kimliğimden vazgeçmek pek sıcak bir fikir değil bu nedenle çiftte vatandaşlık peşinde koşturup AB’ye girip çıkmak kolay olması benim için daha iyi olur.

Açıkçası türk kimliğimden vazgeçmek pek sıcak bir fikir değil bu nedenle çiftte vatandaşlık peşinde koşturup AB’ye girip çıkmak kolay olması benim için daha iyi olur.
Bencede haklısınız o konuda , üniversite bitince bende geri almayı düşünüyorum zaten.

Güncelemme: arkadaşlar pazartesi günü arşiv listesine dahil edilmiştim tam 4 gün sonra şimdi güncelleme geldi.

Başvuru Durumu izin Almak Suretiyle Türk
Vatandaşliğdan Çkma başvurunuz Karar
Makamna sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.

Bu son durum bundan sonra 4 5 günde zaten vatandaşlıktan çıkma izni veriliyor.

Benim 23 haziranda genel merkeze ulaşmıştı o zamandan bu zamana 10 gün geçmiş kararda 3 4 güne çıksa ortalama olarak 14 gün falan sürmüş olacak.

Bencede haklısınız o konuda , üniversite bitince bende geri almayı düşünüyorum zaten.

Güncelemme: arkadaşlar pazartesi günü arşiv listesine dahil edilmiştim tam 4 gün sonra şimdi güncelleme geldi.

Başvuru Durumu izin Almak Suretiyle Türk
Vatandaşliğdan Çkma başvurunuz Karar
Makamna sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.

Bu son durum bundan sonra 4 5 günde zaten vatandaşlıktan çıkma izni veriliyor.

Benim 23 haziranda genel merkeze ulaşmıştı o zamandan bu zamana 10 gün geçmiş kararda 3 4 güne çıksa ortalama olarak 14 gün falan sürmüş olacak.
Şimdide listeye dahil edilmiştir yerine karar makamına gönderilmiştir diyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı