Almanca klavyeye Türkçe keycap olur mu?

Roinss

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar. Ben Almanca klavye sipariş ettim ama Almanca klavye Türkçe harflerin yer almadığı ve benim bu Klavye'ye nasıl alışacağım diye düşündüm. Acaba Almanca Klavye'ye Türkçe keycap alsam herhangi bir sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_74.png
    Screenshot_74.png
    213,7 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Türkçe keycap seti Almanca klavyeye uyar. Çünkü Almanca ve Türkçe klavyeler ISO formatında üretiliyor.
Burada dikkat etmeniz gereken şey, alacağınız keycap setinin klavyenizin tuş sayısı ile uyumlu olması. Yani %65, %75, %96 gibi klavyelere 104 değil de 104'ten fazla tuşlu keycap seti almanız lazım. Çünkü bu tarz klavyelerin ALT, CTRL ve FN tuşları normal klavyelerin kullandığı standarttan farklı.
%60, %80 ve %100 olan klavyeler için böyle bir durum söz konusu değil. Çünkü ISO standartındaki tuş boyutlarını kullanıyorlar.
Bazı %65, %75, %96 klavyelerin ALT, CTRL ve FN tuşlarını bilerek normal boyda yapıp FN tuşunu veya CTRL tuşunu kaldırabiliyorlar. Bu şekilde space tuşunun yanındaki tuşların boyutu %60, %80 ve %100 klavyelerdeki ile aynı boyda oluyor ve bu klavyelere de 104 tuş keycap setleri uyuyor.

Eğer fotoğraftaki klavyeyi (%60) kullanıyorsanız, standart herhangi bir Türkçe keycap setini alıp kullanabilirsiniz. Lakin şunu da söyleyim, klavyenin hangi dil olduğunun aşırı önemi yok. Önemli olan Windows klavye dili. Yani Almanca bir klavyeyi direkt Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı