Almanca kursa gitmeden öğrenilebilir mi?

iEdiciust

Decapat
Daha fazla  
Hocalarım selam. Almanca öğrenmeye başlayacağım. Önümde koca bir yaz var. Yazın 1.5-2 ayı köye gideceğim ve orada bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Çok fazla internet çeken bölge olmadığı için çoğunlukla kendim çalışacağım. Tek başıma öğreneceğim ve sizden tavsiye ve çalışma kitabı/ öğretici bir kitap istiyorum. Kitabın linkini atarsanız sevinirim. Bütçeyi söylemiyorum siz atın ben bakarım. ( günde bir saat çalışacağım az mı çok mu onu da söylerseniz sevinirim)

1 - Diksiyonunu geliştir.
2 - Udemy'den kurs al, Ben reklam olmasın diye linkini bırakmıyorum. (Ayrıca indire bilirsin)

Türkiye deki almanca kitaplarini hic bilmediğim icin kitap tavsiyesi veremicem. Baska bir arkadasa verdiğim tavsiyeye bakabilirsin:
Harflerin okunuşuyla başla. Sonra kolay günlük kullanımlık kelimeleri ezberlemeye başla. Kelime hazineni yükseltmeye başla. Sonra cümle kurmayı öğren. Kısa cümlelerle başla. Almanca konuşulan Discord sunucularına girip yazdıkları cümleleri anlamaya çalış, onlarla anlaşmaya çalış. Bunları yaparken yardımcı programlar kullan Duolingo, babbel, busuu, vs. gibi.
Eğer gerçekten öğrenmek istiyorsan Discord'dan ekle, Almanca'yla ilgili sorun olduğunda yardımcı olabilirim.

Harflerin okunuşuyla başla.
Neden bununla başla dedim. Çünkü bir dil öğrenirken en önemli şey karşındakinin seni düzgün ve net anlayabilmesi. Okullarda bunu çok geç öğretmeye başlıyorlar. Normalde ilk başta bunu öğretmenleri gerekirdi. Öğrenciler 1 yıl boyunca Türkçe şivesiyle örnegin İngilizce kelimeleri okumaya çalıştıkları için artık ondan sonra İngilizce şivesini öğrenmek onlar için zor oluyor ve uğraşmak istemiyor. E böyle olunca da o kişi İngilizce konuşurken anlamak zorlaşıyor. Veya yanlış anlayabiliyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı