Almanca RK61 klavye nasıl Türkçeye uyarlanır?

shun1337

Decapat
Daha fazla  
Yazdığım gibi Almanca bir RK61 klavye alıyorum. Almanca da ö harfi gibi harfler de olduğu için Türkçeye en yakın nasıl uyarlarım diye bir sorum var.

Yazdığım gibi Almanca bir RK61 klavye alıyorum. Almanca da ö harfi gibi harfler de olduğu için Türkçeye en yakın nasıl uyarlarım diye bir sorum var.

Anlamadım, yazdığınız zaten bilgisayarda Türkçe olarak çıkacak.
Görüntü olarak bahsediyorsanız keycaps ile değiştirilebilir.

Anlamadım, yazdığınız zaten bilgisayarda Türkçe olarak çıkacak.
Görüntü olarak bahsediyorsanız keycaps ile değiştirilebilir.
Görüntü olarak keycaps kullanmadan en yakın nasıl değiştirebilirim? Biri sanırsam ingilizce versiyonuna göre yapmıştı bunu.

Harflerin yerini değiştirerek ama keycaps dizilimi XDA değilse ki XDA değil muhtemelen, yer değişimi sonrası sırıtır.

Harflerin yerini değiştirerek ama keycaps dizilimi XDA değilse ki XDA değil muhtemelen, yer değişimi sonrası sırıtır.
Örneğin türkçe klavyede ğ ve ü nün olduğu yerde almanca klavyede * ve ü var. * olduğu yere ü yü taksam ü nün olduğu yere de * taksam * ğ olarak basılacak değil mi?

Örneğin Türkçe klavyede Ğ ve Ü nün olduğu yerde Almanca klavyede * ve ü var. * olduğu yere ü yü taksam ü nün olduğu yere de * taksam * ğ olarak basılacak değil mi?

Keycapsler birbirini sıkıştırmazsa basılır.

Evet olur, klavyenin yandan fotoğrafını atar mısın?
Türkçe olanın yok maalesef.

Uyarlamada herhangi bir sorun olur mu? Örneğin ö yü alt tarafa alacağım. Herhangi birisi Türkçeye göre uyarlayıp atabilirse biraz uğraşmalı tabii ki çok sevinirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…