Yazdığım gibi Almanca bir RK61 klavye alıyorum. Almanca da ö harfi gibi harfler de olduğu için Türkçeye en yakın nasıl uyarlarım diye bir sorum var.
Görüntü olarak keycaps kullanmadan en yakın nasıl değiştirebilirim? Biri sanırsam ingilizce versiyonuna göre yapmıştı bunu.Anlamadım, yazdığınız zaten bilgisayarda Türkçe olarak çıkacak.
Görüntü olarak bahsediyorsanız keycaps ile değiştirilebilir.
Örneğin türkçe klavyede ğ ve ü nün olduğu yerde almanca klavyede * ve ü var. * olduğu yere ü yü taksam ü nün olduğu yere de * taksam * ğ olarak basılacak değil mi?Harflerin yerini değiştirerek ama keycaps dizilimi XDA değilse ki XDA değil muhtemelen, yer değişimi sonrası sırıtır.
Örneğin Türkçe klavyede Ğ ve Ü nün olduğu yerde Almanca klavyede * ve ü var. * olduğu yere ü yü taksam ü nün olduğu yere de * taksam * ğ olarak basılacak değil mi?
Keycaps kullanmadan diyorum hocam 1 dakika fotoğraflı anlatım daha açıklayıcı olur sanırsam.Keycapsler birbirini sıkıştırmazsa basılır.
Evet olur, klavyenin yandan fotoğrafını atar mısın?Keycaps kullanmadan diyorum hocam 1 dakika fotoğraflı anlatım daha açıklayıcı olur sanırsam.
Eki Görüntüle 2282952Eki Görüntüle 2282953
Türkçe olanın yok maalesef.Evet olur, klavyenin yandan fotoğrafını atar mısın?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.