Almanca vs İngilizce

darkgamer

Kilopat
Almanca daha bir telaffuz açısından daha bana bir sesime yakın geldi. Genel teleffuz kurallarını öğrendikten sonra hiçbir kelimeyi okumakta sorun olmuyormuş galiba. Hangisi daha kolay öğrenmesi sizce sadece telaffuz açısından sormuyorum.

İkisi de aynı dil ailesine mensup diller, İngilizce ile başla, Almanca'yı da öğrenmen kolaylaşır. Ancak ticari düşünüyorsan İngilizce'yi boşver Almanca'ya yönel, zaten herkes İngilizce bildiği için iş hayatında bir esprisi kalmadı ancak Almanca ile çok güzel pozisyonlarda çalışabilirsin. Maaşlar da dolgundur, bir kız arkadaşım daha öğrenci iken dahi 2 bin euro maaş alıyordu Almanca'sı ile bir şirketin maillerine bakarak.

Almanca daha bir telaffuz açısından daha bana bir sesime yakın geldi. Genel teleffuz kurallarını öğrendikten sonra hiçbir kelimeyi okumakta sorun olmuyormuş galiba. Hangisi daha kolay öğrenmesi sizce sadece telaffuz açısından sormuyorum.
Artikeller çok sıkıntı. Almancanın zorluğu ingilizceden birkaç gömlek üstte.

İngilizce, Almanca'dan "ÇOK" daha kolay bir dil.

İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca biliyorum. Zamanında lisede Almanca dersi gördüm, yetmedi biraz babamın zorlamasıyla özel dersler de aldım ama Almanca seviyem B1 bile değil. Elbette Almancayı öğrenme konusunda çok istekli olmamamın da bunda payı büyük ancak şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki Almanca Fransızca'dan da zor bir dil. İngilizce ile kıyas kabul etmeyecek düzeyde zorluğu var.

Tamamen şahsi ve bilimsel dayanağı olmadan bir puanlama yapacak olursam İngilizcenin zorluğu 2/10 ise, Almanca 6/10 hatta belki 7/10 diyebilirim. Mesela Fransızca en fazla 5/10 zorluğunda.

Son düzenleme:
Dil bilgisi, sözcük dağarcığı yeterliliği gibi birçok açıdan İngilizce aşırı kolay. Almanca neredeyse tüm anlamda İngilizceden zor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı