Almanlar neden Stalingrad'da kaybetti?

Tek sebep bu olmasa da önemli sebeplerden biridir. Ancak bunun yanında Hitler'in yanlış stratejisi, kaynakların bitmesi, Rus halkının pes etmemesi gibi daha önemli sebepler var.
İlerleyen yazımda bunlara değindim arkadaşlar, bu genel sebeplerden biriydi kısaca değindim orada.

İtalyan tankları güçsüz. Almanya ise Afrika'ya destek vermedi. Gerekli destek verilseydi Afrika'da zafere ulaşılabilirdi. Slovakya'nın yirmi tane tankını alıp Rommel'e vermek o kadar zor değil. Bilemiyorum.

Kış geldi. Kışın gelmesiyle zor zamanlar başladı. Kışa alışkın Rus'lar fırsattan istifade muharebeyi kazandı. Aklıma hayvan çiftliği kitabının son sayfaları geldi. George orwel kitabı farklı bir biçimde yazıcakken. Stalin'in kaçmıyışını görüp kitabı şöyle değiştirmişti. "Napleon hariç tüm hayvanlar yere çökmüştür" (bu tür bir şeydi kitabı 3 ay önce okudum.)

İtalyan tankları güçsüz. Almanya ise Afrika'ya destek vermedi. Gerekli destek verilseydi Afrika'da zafere ulaşılabilirdi. Slovakya'nın yirmi tane tankını alıp Rommel'e vermek o kadar zor değil. Bilemiyorum.
İtalya savaşta zaten Almanya'ya ayak bağından başka bir şey değil,Rommel Afrika'da iyi savaştı,Avrupa'ya geldiğinde de komutanlar yüzünden aklında olan planları gerçekleştiremedi,sonra partililer onun kuyusunu kazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…