Almanya aile birleşimi ve askerlik

Yunus YENER

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Almanya aile birleşimi ile Almanya'da oturma izni alan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Şu an için önümde bulunan en büyük engellerden birisi 9. ayda bitecek olan tecilim. 9. aya kadar oturma iznim çıkarsa askerliğimi bundan ötürü yurtdışına çıkmadan önce ya da çıktıktan sonra tekrar tecil ettirebilir miyim? Nitekim sorun olmadan çıkabilirsem dövizle askerlik tercihimi kullanacağım. Yarın askerlik şubesini arayarak bilgi alacağım ancak ülkemizde ne yazık ki bu konuyla alakalı uygulama uyuşmazlıkları olacağını düşündüğüm için tecrübe edenler varsa onlardan yardım almak istedim bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Almanya aile birleşimi ile Almanya'da oturma izni alan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.
Ben de 1996'da aile birlesimi yoluyla geldim.
Şu an için önümde bulunan en büyük engellerden birisi 9. ayda bitecek olan tecilim. 9. aya kadar oturma iznim çıkarsa askerliğimi bundan ötürü yurtdışına çıkmadan önce ya da çıktıktan sonra tekrar tecil ettirebilir miyim?
Türkiyeden cikmadan ya da ciksaniz bile oturum aldiktan sonra yurtdisindaki konsolosluklardan askerliginizi sorunsuz uzatabilirsiniz 38 yasina kadar. Ben uzatmamayi tercih ettim ve Alman vatandasi oldum.
Nitekim sorun olmadan çıkabilirsem dövizle askerlik tercihimi kullanacağım.
Dövizle askerlik ya da 8 sene burada kalip vatandaslik alarak askerlik sorununuzu cözebilirsiniz.

Yalniz askerlik yasiniz geldiyse aile birlesiminden kastiniz sanirim evlilik yolu, yaniliyor muyum? Cevaplari ona göre verdim cünkü.

Sevgiler :)

@Neşeli Enginar

İlginiz için teşekkür ederim :)

Peki, ola ki vize başvurusunda bulundum ve 9. aya kadar vize onayım henüz gelmedi yahut 10. - 11. ayda geldi. Bu durumda askere gitmediğim taktirde yoklama kaçağı sayılmam veya bakaya kalma durumumda ne tür bir yol izlemem gerekir?

Öte yandan eşim nikah ve diğer bazı işlemlerden ötürü Türkiye'den kısa süre önce ayrıldı, daha önce öğrendiğimiz kadarıyla da net maaşının en az 1.400 euro olduğu bir işte en az 3 ay süre ile çalışması ve bunu belgelendirmesi gerekiyor. Pandemi döneminde bu tarz bir işi hemen bulabilecek mi emin değiliz fakat örnek vermek gerekirse 1.200 net maaş + mini job ile aldığı ücret 1.400 euroyu geçebiliyor, mini job dikkate alınır mı bu durumda? Şu an ailesiyle birlikte kendilerine ait müstakil bir evde yaşıyor. Bu askerlik olayının planlarımızı aksatması biraz can sıkıcı olacak yoksa, nitekim bende uzun süre yaşamayı planladığım için askerlik mevzusunu halletsem dahi vatandaşlık alma yoluna gideceğim.

Yalniz askerlik yasiniz geldiyse aile birlesiminden kastiniz sanirim evlilik yolu, yaniliyor muyum? Cevaplari ona göre verdim cünkü.

Evet tabi ki :) İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

Peki, ola ki vize başvurusunda bulundum ve 9. aya kadar vize onayım henüz gelmedi yahut 10. - 11. ayda geldi. Bu durumda askere gitmediğim taktirde yoklama kaçağı sayılmam veya bakaya kalma durumumda ne tür bir yol izlemem gerekir?
Askerligi bir kez daha uzatmak zorunda kalabilirsiniz eger vize gec gelirse. Su an askerliginiz hangi tarihe kadar tescilli?
Öte yandan eşim nikah ve diğer bazı işlemlerden ötürü Türkiye'den kısa süre önce ayrıldı, daha önce öğrendiğimiz kadarıyla da net maaşının en az 1.400 euro olduğu bir işte en az 3 ay süre ile çalışması ve bunu belgelendirmesi gerekiyor. Pandemi döneminde bu tarz bir işi hemen bulabilecek mi emin değiliz fakat örnek vermek gerekirse 1.200 net maaş + mini job ile aldığı ücret 1.400 euroyu geçebiliyor, mini job dikkate alınır mı bu durumda?
Calistigi islerdeki maaslarin toplami sayilir yani 1000 € bir isten 400 € minijob'dan maas alirsa sizi getirebilir. Kisacasi minijob dikkate alinir.
Şu an ailesiyle birlikte kendilerine ait müstakil bir evde yaşıyor. Bu askerlik olayının planlarımızı aksatması biraz can sıkıcı olacak yoksa, nitekim bende uzun süre yaşamayı planladığım için askerlik mevzusunu halletsem dahi vatandaşlık alma yoluna gideceğim.
Vatandaslik en saglam yöntem lakin buraya gelip 8 sene kalmaniz ve sosyal yardim almamaniz gerekiyor.

Askerligi bir kez daha uzatmak zorunda kalabilirsiniz eger vize gec gelirse. Su an askerliginiz hangi tarihe kadar tescilli?

Askerliğim 21 Eylül 2021 tarihine kadar tecilli. Bu tarihe kadar vize çıkmazsa sanırım askere gitmek zorunda kalıyorum? Kaçak ya da bakaya kalan birisi vizesi çıktıktan sonra erteleme işlemi yapabiliyor mu emin değilim.

Calistigi islerdeki maaslarin toplami sayilir yani 1000 € bir isten 400 € minijob'dan maas alirsa sizi getirebilir. Kisacasi minijob dikkate alinir.

Anladım. Hem zaman kısıtlı, hem de pandemi döneminde en mantıklısı bu şekilde olacak o halde.

Vatandaslik en saglam yöntem lakin buraya gelip 8 sene kalmaniz ve sosyal yardim almamaniz gerekiyor.

Evet belli başlı bazı şartları var. Bu sene gelebilecek olursam şayet yapacağım ilk şey Almanca öğrenmek olacak. Almancası olmayanların gerek sosyal, gerekse çalışma hayatında ne kadar zorluklar yaşadığını az çok biliyorum. Aslında bu konuyla ilgili daha çok tecrübe duymaya ihtiyacım var ama çok vakit almak istemiyorum.

Çok teşekkürler tekrar. ☺️

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı