Almanya mı Hollanda mı?

estedha2

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar kararsızım yaşım 18.
Birkaç bin euroyla yaşamak ve çalışmak için gideceğim.
İsteklerim:
Ekonomik refaha çok zorluk çekmeden ulaşıp güzel bir düzen kurabilmek.

Dil sorun değil karar vereceğim ülkeye göre kursa başlayacağım Almanca İngilizce fark etmez.

Hollanda biraz Almanya-Amerika karışımı gibi bir ülke. Bir Türk olarak Hollanda'ya alışmak ve yaşamak daha kolay olur fakat Almanya'da çalışıp düzeni oturtursan hayatın kurtulur.

Hollanda biraz Almanya-Amerika karışımı gibi bir ülke. Bir Türk olarak Hollanda'ya alışmak ve yaşamak daha kolay olur fakat Almanya'da çalışıp düzeni oturtursan hayatın kurtulur.
Ya ekonomik olarak nasıl olur peki
çünkü ay sonunda kira yaşam maliyetinden bana geriye bir şeyler kalmasını istiyorum orada yaşamak refaha ermek için

Yani kiralar maaşlar ücretler hangisinde daha uygun olur

Ya ekonomik olarak nasıl olur peki
çünkü ay sonunda kira yaşam maliyetinden bana geriye bir şeyler kalmasını istiyorum orada yaşamak refaha ermek için

Yani kiralar maaşlar ücretler hangisinde daha uygun olur
Bu yapacağınız işe ve çalışacağınız saate göre çok değişken bir soru. Avrupa'da çoğu işin tarifesi her ülkede aynı neredeyse. Hollanda'da 21 yaşından büyük insanlar için saatlik asgari ücret 13.27€. Almanya'da ise 12.41€. Fakat Almanya'nın Hollanda'dan ucuz olduğunu unutmayalım. Gerek toplu taşıma, gerek sağlık açısından.

Bu yapacağınız işe ve çalışacağınız saate göre çok değişken bir soru. Avrupa'da çoğu işin tarifesi her ülkede aynı neredeyse. Hollanda'da 21 yaşından büyük insanlar için saatlik asgari ücret 13.27€. Almanya'da ise 12.41€. Fakat Almanya'nın Hollanda'dan ucuz olduğunu unutmayalım. Gerek toplu taşıma, gerek sağlık açısından.
Anladım
Ya şöyle
İlk gittiğimde toparlanana kadar basit yerlerde çalışmak istiyorum
Giyim mağazası kafe vs,

Ya merak ettiğim şu aslında
Ekonomik açıdan en iyisi hangisi biliyorum ikiside güzel ama
Hollanda biraz pahalı diye bilmekteyim işyeri pozisyonu yükseldikçe yada ilk gittiğimde kendine biryer tutabilecek miyim daire vs
Kira fiyatları nasıl acaba
Yani durumları toparladıktan sonra maaş açısından iş açısından benim rahat şekilde yükselmemi sağlatacak olması önemli

Aslında konu hangisinde ay sonu cebime ne kalır

Ben olsam Hollanda'yı seçerdim, Almanya'da Arap mülteciler sayesinde yavaş yavaş Türkiye'ye benzemeye başladı, Hollanda'da ırkçılık çok fazla yok ayrıca gitmiş görmüş birisi olarak söylüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı