Almanya'da aldığınız maaş ve gideriniz nedir?

Hocam Almanya'da öğretmen maaşı ne kadar? Polisler ne kadar alıyor?

Hocam Almanya'da öğretmen maaşı ne kadar? Polisler ne kadar alıyor?

Hic ögretmen ve polis arkadasim yok, tahmini yillik 50.000 - 60.000 € arasi aliyorlardir diye düsünüyorum. Lakin bunu aylik olarak düsünmeyin. Mesela sandiginiz gibi ayligim 6000 € degil, ama prim, noel parasi, izin parasi vs. birlestirip ay hesabina vurunca öyle cikiyor. Söyle düsünün mesela aylik 4000 € aliyorsam agustos ayinda bir kere 12.000 €, aralik ayinda bir kere 7000 € aliyorum gibi. Türkcesini bilemedim simdi

İkramiye diyoruz biz. Bayramlarda veriyorlar. Anladım ne demek istediğinizi. O zaman yerli üretim mallarda alım gücü farkı tahmin ettiğimiz kadar değil. Ancak teknolojik ürünlerde bu fark katlanıyor. Birim farkı yetmezmiş gibi vergiler 2 katına çıkarıyor. Vergi 2.0 bir arabada 3 katını bulabiliyor. İPhone'da filan 2 kat vergi var. Nasıl desem 4000 TL ise 8000 e alıyoruz.
Kısacası anladığım market alışverişinde, kiralarda ve ev fiyatlarında alım gücü fazla fark etmiyor. Ama teknolojide çok fark ettiriyor.
Boş ver ne yapacan Almanya'yı insanlar aç orada aç açlık var işsizlik var sefalet var orada. Benim orada düzenim var yeğenim. Türkiye çok güzel. (ciddiye almayın bu tarz lafları)
Yeğenim sen okulunu oku gerisi önemli değil. Doktor ol doktor. (ciddi değil)

Gelişmemiş alım gücü düşük bir ülkede doktor olsan ne yazar zaten . İllaki başına bir bela gelir .

Ciddiysen adına çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…