Almanya'da Almanca bilmeden yaşanır mı?

Bir üstte yazdığım gibi, uzun vadede İngilizce ile yaşaman çok zor.

Şimdi şöyle birşey var, eğer önceden İngilizceyi biliyorsan, Almanca'yı kısa sürede çözebilirsin. Sonuçta ikiside aynı aileden geliyor, ve sende eninde sonunda aşinalık yaratacaktır. Tabii ki bunda dilin ana vatanında yaşamanın çok büyük payı var.

Bir soru daha sormak istiyorum. Almanca İngilizce'ye oranla öğrenilmesi kolay bir dil mi? İngilizcem derdimi anlatacağım kadar var. En fazla 3-5 ay U.S.'te kalsam akıcı bir şekilde konuşurum.

Moralini bozmak gibi olmasin ama Almanca oldukca zor bir dildir. Gramatik, Der-Die-Das üclemesi, Reimwörter falan derken iyi seviyede ögrenmek icin bayagi ugrasman gerekir. Öyle ingilizce gibi belirli kurallari olan daha basit bir dil degildir.

Yigenim burada dil kursuna gidiyor 1 seneye yakindir kendini Almanca konusunda bayagi gelistirdi, gerci onun yaptigi hizlandirilmis bir kurs, seneye üniversiteye baslayacak...

5 yıl üniversite için Berlin'de ikamet ettim ve ingilizcenin almancadan daha çok konuşulduğunu söyleyebilirim.En azından Berlin, Hamburg, Frankfurt, Münih gibi büyük şehirlerde.Hatta Berlin'de olursan Kreuzberg ve Neukölln gibi bazı bölgelerinde çoğu dükkan Türk yani manavından berberine lokantasından çiçekçisine herkes Türk, sadece Türkçe ile bile rahatça anlaşırsın o bölgelerde işini halledersin.Ondan sonra toplu taşıma vs. aklına gelebilecek her türlü makinede ingilizce seçeneği, çoğunda ise türkçe seçeneği var. Ancak tabi ki çalışman için Almanca öğrenmen şart. Ve ayrıca oturum almakta öyle kolay değil.(Ben üniversite kabul belgem ve garantörüm olduğu halde 110 gün vize beklemiştim.) Yani her şeyi araştırman lazım. Kalacak yer sıkıntısı da cabası.(1 odalı eve 500 Euro veriyorum elektrik sıcak su falan içinde yaklaşık 1900 TL yapıyor 1 aylık)

Tabii ki herkesin yabancı dil yeteneği farklıdır fakat üstte de bahsettiğim gibi, eğer daha önceden profesyonel bir biçimde İngilizce veya herhangi bir Germanic dil öğrenmiş ise, kişide aşinalık yaratacaktır. Kanımca tek zorluk çıkaracak konu Grammatik olur. Sonuçta artikel ve reimwörter'leri günlük hayatta kullana kullana aklında kalacak ve birbirinden ayıracak.

Bu arada ne kadar çok ''Gurbetçi'' varmış forumda, bir gün hepiniz ile buluşmak, tanışmak isterim.

12 sene Almanya da yaşadım Almanca sana sadece işin lazım olur ki eğer Türk bir markete girersen o da olmaz fakat öğrenmeni tavsiye ederim ki ileride sıkıntı çekersin yoksa. Bizim sınıfta zamanında sadece 4 - 5 Alman öğrenci vardı diğerleri ya Türk olurdu yada
30 Aralik 2014'den beri Gurbetci ariyorum forumda ama pek bulamadim, inanmazsan bak
4 Seneden beri gurbetci olmaktan çıktım.

Türklerin yoğun olduğu Berlin'in Ghetto mahallelerinde yarı açık cezaevi hayatına benzer bir hayat sürdürmeyi istemezsin umarım.
Hocam anlayamadım?

Dostum yaklaşık 2 aydır Almanya'da yaşıyorum. 3 yıllık oturumum var. Vize için gerekli olan Almanca A1 sertifikası alabilmek için Goethe Institut da 2 aylık bir kurs gördüm, 93 puan ile sınavı kazandım. Bu her ne kadar bir öz güven aşılasa bile buraya geldiğimde gördüm ki mesele daha büyük. Elbette o kadardık Almanca bilgim ile her şey tamam demedim ama belirli bir seviyede dil bilmek gerçekten önemli. Bence aklına böyle bir şey koymadan evvel iyice hazırla kendini.

Gurbete hosgeldin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…