Almanya'da çöp kamyonuyla çöpçülük yapmak nasıl bir şey?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diğer konuda da konuştuk seninle. Daha da zorlama artık git okulunu oku. Boş beleş adamı hiçbir ülke almaz. Yurt dışında A2 İngilizce'ye biliyorum dersen kahkaha ata ata evine yollarlar seni. Elinde üniversite diploman yok, yaptığın bir şey yok. Senin şu an kurduğun boş hayalden başka bir şey değil.

Git okulunu oku, üniversiteye geldiğinde hayatı biraz da olsa öğrenmiş olursun zaten.
 
Türkiye koşulları berbatsa sizin sorununuz değil ama kendinizi geliştirmediyseniz sizin sorununuz.
Yalnız hocam Reelde çevremin çoğunluğu cahil, barbar ve ilkel kesimden oluşuyor. Ama kendimi onlardan daha zeki görüyorum.
 
Yurt dışına gitmeyi düşünüyorsan kesinlikle orada yerleşik olan bir tanıdığın olması lazım. Benim bir arkadaşım seneler önce Amerikaya gitti orada dayısı vardı. İş olsun, diğer şeyler olsun çok kolay oldu onun için tanıdığın yoksa tek başına falan gitmek çok zor.
 
Yalnız hocam Reelde çevremin çoğunluğu cahil, barbar ve ilkel kesimden oluşuyor.
Bahaneler... O dediğin çevrelerde büyüyüp, kitap okuduğu için dayak yediği halde çalışıp bir yerlere gelmiş o kadar kişi varken, o dediğin çevrelerden çıkmış bazı kişiler sınavlarda hepimizi tokatlarken sen kendini kandırmaya devam et. :D

Ben de 16 yaşında evden kovuldum, geri de dönmedim. Ben de bahane bulup okulu bıraksaydım. Aptalmışım herhalde lisenin son 1.5 yılında ve üniversite hayatında hem okuyup hem çalışıp bir şeyler yapmaya çalıştığım için, ofisin teknik bölümünde kanepede yattığım için. İşin kolayına kaçmak varken enayilik yapmışım... :D
 
@199908 Bazıları boş yapmaya başlamış tahmin ettiğim gibi.
Cevap verme onlara, boş yapmaya devam ederler yoksa.
B2 seviye İngilizce biliyorum, üniversite öğrencisiyim, banka hesabımda 1200 dolar olduğunu gösteren hesap dökümünü, akrabamın orada olduğunu kanıtlayan belgelerin yanında otel ve uçak rezervasyonlarıyla Fransa için kısa dönem vize başvurusu yaptım, reddedildi. Turist olarak bile seçerek alan ülkeler bunlar. Oraya "çöpçü olayım, sekreter olayım, garson olayım" diye gitmek isteyen adamı dinlemeden reddederler merak etme sen.
 
Akrabamın olduğunu kanıtlayan belgelerin yanında otel ve uçak rezervasyonlarıyla Fransa için kısa dönem vize başvurusu yaptım, reddedildi.
Akraba kısmını beyan ederek hata yapmışsın en baştan. :D

Turist olarak gideceğim, bu hesapta bu kadar aydır para var, biletlerim ve rezervasyonlarım bunlar diyerek başvuru yapmak lazım. O zaman da seni Taksim'deki konsolosluğa çağırma ihtimalleri yüksek ama görüşme yapılan kişiler genellikle iyi niyetli davranıyor.
 
B2 seviye İngilizce biliyorum, üniversite öğrencisiyim, akrabamın olduğunu kanıtlayan belgelerin yanında otel ve uçak rezervasyonlarıyla Fransa için kısa dönem vize başvurusu yaptım, reddedildi. Turist olarak bile ülkeye seçerek ülkeler bunlar. Oraya "çöpçü olayım, sekreter olayım, garson olayım" diye gitmek isteyen adamı dinlemeden reddederler merak etme sen.
B2 İngilizce belgem var, üniversitede Almanca öğreniyorum ve yeşil pasaportum var.
Ne bu sidik yarışı mı yapıyoruz? :D

Adam ülkenin kötü halinden bahsediyor, kalkıp kendini geliştir diyorlar. :D
Neyse, ona önerdiğim şeyi kendim uygulamıyorum. Cevap vermeyeceğim.
 
Adam ülkenin kötü halinden bahsediyor, kalkıp kendini geliştir diyorlar. :D
Eğitimini bitirecek, bir işin ucundan tutmaya başlayacak önce. Ondan sonra olacak işler bunlar, daha bu ikisini gerçekleştirmemiş birini niye istesinler? Tahsil ne durumda? Yok. Para? Yok. Yabancı diller? Yok. Bir kariyer tecrübesi? Yok.

Başka şansı mı var? Çoğunluktan çok daha fazla çalışacak mecburen.
 
Eğitimini bitirecek, bir işin ucundan tutmaya başlayacak önce. Ondan sonra olacak işler bunlar. Bahsi geçen kişi zengin değil, yatırım yaparak bir yere gidemiyor. Başka şansı mı var? Çoğunluktan çok daha fazla çalışacak mecburen.
Elini kolunu sallayarak gitmeyi planlıyorsa sizin dedikleriniz doğru zaten.
Ancak herif çıkmış ülkenin şartlarını savunuyor. Ona biraz tilt oldum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı