Almanya'da DB mı yoksa Flixbus ile mi yolculuk tercih edilmeli?

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

Eylül içerisinde birkaç günlüğüne Almanya'ya gideceğim. Oradan da muhtemelen Kopenhag veya Brüksel gibi şehirlerden birine geçeceğim.

Almanya'da ulaşım seçenekleri açıkçası iyi görünüyor. Deutsche Bahn yani Alman Demiryolları'nın neredeyse tüm ülkeye yayılmış demiryolu ağı var.
Ancak bilet fiyatları ile ilgili pek bilgim yok. Pass almayı düşündüm ancak fiyatı 165 Euro'dan başlıyor.

Flixbus nispeten daha ekonomik seçim. Ancak haklı olarak yolculuk süreleri uzun.

Yurtdışına çıkmış olan üyelerimizden tavsiye almak isterim. Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
@56153 hocam merhaba, bir bilginiz var mıdır?

Son düzenleme:
Merhaba,

Avrupa'da sık sık yolculuk ediyorum ve seyahat ederken genellikle RyanAir ya da easyJet kullanmanızı öneririm. Uçabileceğiniz tüm noktalar için uçak biletleri genellikle €15-20 oluyor ve saatlerce yol çekmiyorsunuz. Uçak gitmeyen yere de FlixBus ya da BlaBlaCar Bus ile gidebilirsiniz. Valiz taşıyacaksanız uçak biletleri daha pahalıya gelebilir.

Tren biletleri genellikle son günlere yaklaştıkça daha pahalı olabiliyor ve yer kalmayabiliyor. Brüksel'e Berlin'den giden trene az önce baktığımda €250 olduğunu gördüm ve cidden korkunç bir fiyat. Erkenden planınızı yaparsanız tren tercih edilebilir fakat Alman trenleri, gecikmeleri ile ünlü. Uçak yakalayacağınız günde bolca boşluk bırakmanızı öneririm.

FlixBus, çeşitli firmalar ile anlaşıp üzerlerine logosunu koyduran bir firma. Hizmet kalitesi, ülkedeki firmalara bağlı. Mesela, ben bindiğimde Varşova'dan Berlin'e giden otobüs oldukça dakikti ve iyi bir hizmet sunmuştu. 8 saat üzeri bir yolculuğu tatilde otobüsle yapmanızı önermem açıkçası. Çok yorucu oluyor.

Merhaba,

Avrupa'da sık sık yolculuk ediyorum ve seyahat ederken genellikle RyanAir ya da easyJet kullanmanızı öneririm. Uçabileceğiniz tüm noktalar için uçak biletleri genellikle €15-20 oluyor ve saatlerce yol çekmiyorsunuz. Uçak gitmeyen yere de FlixBus ya da BlaBlaCar Bus ile gidebilirsiniz. Valiz taşıyacaksanız uçak biletleri daha pahalıya gelebilir.

Tren biletleri genellikle son günlere yaklaştıkça daha pahalı olabiliyor ve yer kalmayabiliyor. Brüksel'e Berlin'den giden trene az önce baktığımda €250 olduğunu gördüm ve cidden korkunç bir fiyat. Erkenden planınızı yaparsanız tren tercih edilebilir fakat Alman trenleri, gecikmeleri ile ünlü. Uçak yakalayacağınız günde bolca boşluk bırakmanızı öneririm.

FlixBus, çeşitli firmalar ile anlaşıp üzerlerine logosunu koyduran bir firma. Hizmet kalitesi, ülkedeki firmalara bağlı. Mesela, ben bindiğimde Varşova'dan Berlin'e giden otobüs oldukça dakikti ve iyi bir hizmet sunmuştu. 8 saat üzeri bir yolculuğu tatilde otobüsle yapmanızı önermem açıkçası. Çok yorucu oluyor.
Merhaba hocam, yanıtınız için teşekkür ederim.
RyanAir'in bilet fiyatlarına bakındım, gerçekten iyi görünüyor. Kopenhag'tan vazgeçtim, bunun yerine İspanya'ya gitmeye karar verdim.

Almanya içinde muhtemelen Köln-Münih veya Köln-Ludwigsburg arası DB kullanırım diye düşünüyorum.
Bir aile dostumuz var, Almanya'ya gelirsen muhakkak misafirim ol demişti.

Almanya'ya direkt uçuş düşündüğüm için Pegasus'tan öncelikle bilet bakacağım.

Rica ederim. :)

Pegasus, mobil uygulamasında sık sık kampanyalı uçuş sunuyor. Kontrol ederseniz muhtemelen 3000-4000 TL altında bir uçuş bulabilirsiniz.

RyanAir rotalarına baktığımda Almanya’dan ne yazık ki Danimarka’ya ve Belçika’ya uçmadığını gördüm. Dilerseniz Madrid’den Danimarka’ya ve Belçika’ya 20-40 euroya uçabiliyorsunuz. Brüksel’de bence çok yapacak bir şey yok. Diğer şehirleri daha güzel.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı