Almanya'da üniversiteye gitmek kolay mı?

Nemenzy

Decapat
Daha fazla  
Bu yıl YKS'ye girdim ve istediğim gibi bir sonuç elde edemedim. Bunun üzerine ailem yabancı dil öğrenip Almanya'da üniversiteye yollamayı teklif etti. Gitmek bu kadar kolay mı? Sadece dil şartı mı var? Ek olarak sizce gitmek mantıklı mı çünkü ailem arkadaşlarım hep burada, sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Paranız varsa kolay diye biliyorum. Yoksa burs almanın falan kolay olduğunu sanmam. Mantık açısındanda yorumlayacaksakta mantıklı bence ben olsam direk kabul ederdim.

Bu yıl YKS'ye girdim ve istediğim gibi bir sonuç elde edemedim. Bunun üzerine ailem yabancı dil öğrenip Almanya'da üniversiteye yollamayı teklif etti. Gitmek bu kadar kolay mı? Sadece dil şartı mı var? Ek olarak sizce gitmek mantıklı mı çünkü ailem arkadaşlarım hep burada, sizce ne yapmalıyım?

Eğer okulunda belirli bir program yoksa DSD veya OSD gibi zor ama ailenin parası varsa her yere girebilirsin.

Türkiye'de %50 kazandığınız çoğu üniversiteden daha ucuza geliyor, burada 4 yıllık bölüm kazanman önemli. Şartlı kabul mevzunu araştırın, vize için A2 fazlasıyla yeterli. C1'e kadar olan eğitimi orada dil okullarında alabiliyorsunuz.

Kolay olduğunu düşünmüyorum. Hele hele ingilizce gibi kulak aşikarlığımızın olmadığı bir dilde C1 seviyesine gelmek kolay değil. Amacım ümit köreltmek değil yanlış anlama ama ciddi bir çalışma gerektiriyor. Genelde Türkiye'de B2 yapıp daha sonra almanyada hazırlık kurslarıyla C1 çıkartıp ta kabul alıyorlar diye biliyorum. Eğer Almanya'da yaşama düşüncen varsa böyle bir yol izlemen mantıklı. Çünkü büyük bir emek vereceksin ( Dil zamanla gelişen bir şey ) o kadar uğraştan sonra Türkiye de çalışırsan bence o emek boşa gitmiş olur. Dili hallettikten sonra ve biraz güler yüzle bence arkadaş kolaylıkla edinebilirsin, avrupadaki insanlar daha medeni.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı