Mezuna kalmak vs özel üniversiteye gitmek

Darkcloud 007

Decapat
Daha fazla  
Şu anki YKS deneme netlerim açıkçası pek iç açıcı değil. TYT'de 40, AYT'de 20 civarındayım (eşit ağırlık). Hedefim psikoloji okumak ama bu netlerle istediğim yerlere girme şansım düşük görünüyor.

Aklım çok karışık çünkü İzmir'e gitmek, Malatya'dan bir şekilde kurtulmak istiyorum ama bu netlerle devlet üniversitesi kazanmak zor. 12. sınıf öğrencisiyim ama mezuna kalma fikri de masada. Zorlu da olsa Malatya'da mezuna mı kalmalıyım sizce?

Diğer seçenek ise özel üniversite… yaşar, İzmir ekonomi ya da İstanbul'daki bazı vakıf üniversitelerine gitme ihtimalim var (ücretli).

Hangi meslek ile uğraşmak istiyorsun? Para senin için kaçıncı planda? Eğer aile işini devam ettirebileceksen, ailen seni okumasan da maddi zorlukta bırakmayacaksa git 4 sene kafana göre yaşa sonra gelip aile işinden devam edersin. Böyle bir aileye sahip değilsen, otur mezuna kal 1 sene kaybın olur istediğin mesleğe ulaşırsın. Tabi eğer hem ailenin maddi durumu seni ömür boyunca geçindirecek seviyede değil hem de ne iş yapacağını bilmiyorsan önce otur ben ne yapabilirim, nasıl hayatımı yaşayacak maddi düzeye gelebilirim diye düşün. Eğer bu düşüncenin içinde seni maddi olarak rahat ettirecek şey okumaktan geçmiyorsa üniversiteye hiç gitme. Direkt olarak işine odaklan.

Hangi meslek ile uğraşmak istiyorsun? Para senin için kaçıncı planda? Eğer aile işini devam ettirebileceksen, ailen seni okumasan da maddi zorlukta bırakmayacaksa git 4 sene kafana göre yaşa sonra gelip aile işinden devam edersin. Böyle bir aileye sahip değilsen, otur mezuna kal 1 sene kaybın olur istediğin mesleğe ulaşırsın. Tabi eğer hem ailenin maddi durumu seni ömür boyunca geçindirecek seviyede değil hem de ne iş yapacağını bilmiyorsan önce otur ben ne yapabilirim, nasıl hayatımı yaşayacak maddi düzeye gelebilirim diye düşün. Eğer bu düşüncenin içinde seni maddi olarak rahat ettirecek şey okumaktan geçmiyorsa üniversiteye hiç gitme. Direkt olarak işine odaklan.
Hayır psikolojiden devam etmek istiyorum üni mezunu olmak için değil yani bölümümde ya klinik açarak ya koçluk hizmeti vererek ilerlemek istiyorum ilerde aile işi değiş kendi işim ama özel üniversite de bir seçenek elbette

Hayır psikolojiden devam etmek istiyorum üniversite mezunu olmak için değil yani bölümümde ya klinik açarak ya koçluk hizmeti vererek ilerlemek istiyorum ileride aile işi değiş kendi işim ama özel üniversite de bir seçenek elbette.

İsmini duyurmuş bir üniversiteden mezun olduğunda bunu pr olarak kullanabilirsin. Onun dışında eğitimini hangi üniversitede aldığının yapacağın iş ile alakalı bir önemi yok.

İsmini duyurmuş bir üniversiteden mezun olduğunda bunu pr olarak kullanabilirsin. Onun dışında eğitimini hangi üniversitede aldığının yapacağın iş ile alakalı bir önemi yok.
Yani o halde maddi durumum yeterli ise vakıf üniversitesinden de mezun olsam işimi iyi yaptığım önemsediğim sürece problem olmaz bence? Ha eğer olaki netlerim vakıf a bile girmeyecek derecede ise de macburi bir yks sınavına girerim mezuna kalırım veya üni de iken yks çalışırım bi kaç seçenek mevcut

Evet. Klinik psikolog olmak için yüksek lisans eğitimini de tamamlamanız gerekecek. Üniversitede iken YKS çalışırım diyen 100 kişiden 3'ü filan ancak bu dediğini yapabilir. Şu anki kararlılık üniversiteye başlayınca ortamın getirdiği şartlar sebebiyle olmuyor. Haliyle bu ihtimali düşünmenizi tavsiye etmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı