Konya'da yaşıyorum bayramdan sonraki hafta kuzenim ve arkadaşlarımla toplamda 4 kişi pikniğe gitmek istedik. Konya'da hemen hemen her bölgede parklar vardır. Eskiden bu parkların çoğunda piknik yapılabiliyordu. COVID sonrası dönemlerde piknik yapılabilecek yerlerin sayısını bayağı azaltmışlar. Piknik yapılabilecek yerler evlerimize çok uzak kalıyor ve araç olarak da elimizde bir tane motor var, motor sahibi teker teker bizleri ve eşyaları alıp piknik alanına bıraktı.
Şöyle bir durup düşündüm. Hadi diyelim ki biz genciz kanımız kaynıyor bir şekilde motorla zor da olsa o pikniği yapacağız. Ama çoluğu çocuğu olan arabası olmayan bir aile pikniğe gitmek istediği zaman nasıl yapacak dolmuş, minibüs veya şehir içi otobüsle mi gidecek? Nasıl gidecek ebesinin nikahı kadar mesafedeki piknik alanına? Bu tür aile ülkemizde çok var ve bu insanlara eğlencenin bu kadarı da mı fazla? Adamlar evinin etrafında mangalını yapamıyor millete ayıp olmasın diye...
Velhasıl kelam yaşam şartlarımdan dolayı hayatım boyunca herhangi bir ülkede ev sahibi olamayacaksam, o parayı kazanamıyorsam, aylıkla geçinen insan bile olsam. En azından canımın istediği şeyleri alabileyim/yapabileyim, canımın istediği şeyleri yaşayabileyim. Video oyunları oynamak istesen PS, Xbox ve PC'ler pahalı, kendine hobi edinmek istesen almak istediğin malzemeler pahalı veya dandik olan malzemelerden almak zorundasın, piknik yapmak istesen et, tavuk pahalı ulaşım için araç lazım yoksa vay haline gidemiyorsun bile, senede 1 hafta tatil yapmak istersin yine ona göre araç gereç gerekiyor asgari ücrette çalışıyorsan tatil yapmayı aklından bile geçirme lüksün yok. Almanya'lar da yaşayanların en azından her sene yaz aylarında Türkiye'ye dönebilecek kadar zamanları ve paraları oluyor.