Almanya'da zengin olanlar var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam hadi sen iPhone 15 Pro Max alma hayali kur, oturup foruma yazarak alamazsın haberin olsun.
Dostum çocuğa İstanbulda yaşayamıyorsan karsa git demek olmamış. Adam bu ülkenin vatandaşı, düşmanımız değil. Asgari ücret ile evi diğer ülkelerde de zar zor alırsın çünkü adı üstünde "asgari ücret" tamam ama konu mesela araba olunca büyük haksızlık var.
Çocuk asgari ücretle fabrikada orada burda 10-12 saat çalışıp niye araba alamayacağım diyor haklı bir serzeniş. Yatayım ve iPhone 15 pro max alayım dememiş. Bu ülkenin eleştirilecek bir yanı varsa eleştiririm ama diğer 190 küsür ülke karşısında da hakkını yedirmem. demek istediğim buydu.

İste dostum anlatmak ıstedıgım bu ben 2024 ekonomısne denk geldım bu benım elımde olan bir şey degıl.

Tamam hocam yapabileceğin çok bir şey yok iyi bir işe girersen ailen ile çok rahat geçinirsin veya para birikim yapıp Almanya'ya gidebilirsin part time çalışıp zamanla alışabilirsin bir sakin olsan.

Alışmışlar baba parası yemeye, çalışır mı bunlar :D
Aynen kardeşim 16 yaşından beri çalışıyorum. Annem babam 18 yaşında vefat etti 24 yaşına giricem şubatta Kendi başıma hem çalışıp hem üni bitirip tek başıma geçinme derdiyle uğraştım. Yeri geldi otellerde günde 18 saat çalıştım. O dönemde ayaklarımda oluşan yaralar 1 sene sonra iyileşti ama bi tane zengin züppe gelip bize baba parasını anlatıyor.

Aynen kardeşim asgari 17 ama 1+1 ev kirası 13-14 bak kendi işini kurdu insanlar şuan. Ben diyorum her işte çalışan insan gibi yaşasın diyorum sen klasik almanyada çalışıp Tr'de 20 tane ev alanlar gibi konuşuyorsun yok yapma yok çalışma etme. Ağır konuşucam ama forumdayız.
İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsan tabii 13-14 olur. Adana'ya git, Mersin'e git, Diyarbakır'a git. İstanbul'da yaşamak zorunda mısın? Zorunda isen okuyacaksın iyi bir üniversiteye gidip mezun olacaksın o bölümle ilgili bir işe gireceksin bu kadar basit.

İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsan tabii 13-14 olur. Adana'ya git, Mersin'e git, Diyarbakır'a git. İstanbul'da yaşamak zorunda mısın? Zorunda isen okuyacaksın iyi bir üniversiteye gidip mezun olacaksın o bölümle ilgili bir işe gireceksin bu kadar basit.
Adanaya karsa ve mersine taşınmak için harcayacağım 100bin TL'yi vereceksen olur taşınayım.

Oradaki işler farklı Amerika'da günlük 100 dolar alıyorsan yemek 10 dolar birim olarak düşün bunu.
Amerikada sosyal devlet yok Avrupa'daki gibi Avrupa'da devlet para veriyor Amerika'da yok bizim milletin aldığı hele o koyunlarin aldığı makarnayı Amerika'da bulamazsın bu yüzden Amerika'da yaşamak g*t ister

Benım ısım aılem arkadaslarım sevgılım buradaysa o dedıgın yerlere gıdınce nasıl gorusucem.

Bu arda o dedıgın yerlerde Türkiye'nın ıcınde herhalde sen baska bır ulke sanıyoorsun cunku gene ev ve araba alamayacaksın.

Çok kolay zaten 2 kira minimum 1 kira kadar da depozito. Üstüne bide taşınma masrafı dediğin istanbul için bile olmuş sadece araba ücreti 5-7 bin TL.

Aynen kardeşim 16 yaşından beri çalışıyorum. Annem babam 18 yaşında vefat etti 24 yaşına gireceğim şubatta kendi başıma hem çalışıp hem üniversite bitirip tek başıma geçinme derdiyle uğraştım. Yeri geldi otellerde günde 18 saat çalıştım. O dönemde ayaklarımda oluşan yaralar 1 sene sonra iyileşti ama bir tane zengin züppe gelip bize baba parasını anlatıyor.

Ben baba parası yemiyorum, haberin olsun :)

Adana'ya karsa ve Mersin'e taşınmak için harcayacağım 100bin TL'yi vereceksen olur taşınayım.

Dediğim gibi garson olarak bir yere gir en az 30.000 TL maaş, 3 ayda taşınırsın.

Benım ısım aılem arkadaslarım sevgılım buradaysa o dedıgın yerlere gıdınce nasıl gorusucem.

O zaman şikayet etmeyeceksin.

Adana'ya karsa ve Mersin'e taşınmak için harcayacağım 100bin TL'yi vereceksen olur taşınayım.

100bin TL mi? Sen en son ne zaman taşındın.

Hocam 1 ayda bir gidip görüşebilirsin sonuçta gittiğin yer 1 ülke değil şehre gidiyorsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı