The Last of Us Part 2 Remastered düşüncelerim

• Konuyu başlatan LiXR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 422

LiXR

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600 Ryzen 5500 32 GB Ram
Meslek
Yazılım Mühendisliği, Oyun Geliştiricisi
Bugün yaklaşık 1 buçuk saat oynadım gayet iyi bir oyun. Optimizasyon sorunları yok. Hikaye çok güzel, oynadıkça oynayasım geliyor. Sorunlara gelirsek bazen yeşil, mor gibi renkler ile bozulmalar olabiliyor ama çok belli olmuyor ve saniyelik oluyor. Onun dışında bir sorun ile karşılaşmadım.

Sistem:

RX 6600.
Ryzen 5 5500.
16 GB RAM.
8 GB VRAM.

Oyun çok akıcı, güzel ama ne yalan söyleyeyim Dina denen kangal kırması oyunu çekilemeyecek seviyeye indirgemiş. Ölse de kurtulsak. Ellienin yönelimi de hayal kırıklığı zaten. Joel ağlıyor.

Part 1'i oynamış biri olarak, part 2 benim için de büyük bir hayal kırıklığı oldu. PlayStation 5 üzerinden oynuyorum ve oyunun grafikleri ile oynanışı gerçekten güzel. Ancak hikayesi vasatın ötesinde. Özellikle bu oyunu RDR2 ile karşılaştıran kitleyi anlamıyorum; RDR2'nin hikayesi ve oynanışı bence çok daha güçlü.

İkinci oyunda ısrarla eşcinselliğe vurgu yapılması, oyunun bütün hikayesini baltalamış gibi geldi. Joel öldüğünde Ellie'den neredeyse hiçbir tepki göremiyoruz; ne bir intikam çabası ne de duygusal bir reaksiyon var. Bu durum, hikayeyi ciddi şekilde zayıflatıyor. Part 1'in hikayesi ve karakter gelişimi çok daha iyiydi. İkinci oyunda eş cinsellik temasının bu kadar ön plana çıkarılması, karakterlerin doğal tepkilerini gölgeleyerek hikayeyi zayıflatmış.

Bence part 1'in başarısı, karakterlerin ve hikayenin organik ilerleyişindeydi. Joel öldükten sonra Ellie'nin yaşadığı içsel çatışmayı ve intikam duygusunu daha güçlü bir şekilde görmek, oyunun duygusal etkisini çok artırabilirdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı