Almanya'da zengin olanlar var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sömürge ülkeleri ve savaşta olan ülkeler hariç her yerde para var. Oldu mu?

Varsa var ya para biriktir başka ülkeye git 40 yaşından sonra orada yaşa ya da bu hayata devam et Cumhurbaşkanı değişince ekonominin 1 günde düzeleceğini falan düşünmüyorsundur herhalde.

Oradaki işler farklı Amerika'da günlük 100 dolar alıyorsan yemek 10 dolar birim olarak düşün bunu.
En düşük maaş 1200 dolar, ortalama maaşlar ise 2500 dolar falan. Kira fiyatları şöyle;
Amerika cennet (!)

En düşük maaş 1200 dolar, ortalama maaşlar ise 2500 dolar falan. Kira fiyatları şöyle;
Amerika cennet (!)

Bilmeden konuşuyorlar hocam burada 1200 dolar para yapsa bile oradaki birim ile neler alınabiliyor acaba tabii iş bulması da var. Türkiye'ye laf atmaya devam edin siz.

Bilmeden konuşuyorlar hocam burada 1200 dolar para yapsa bile oradaki birim ile neler alınabiliyor acaba tabii iş bulması da var. Türkiye'ye laf atmaya devam edin siz.
2019 yılında Türkiye'de böyleydi: Asgari ücret 2.000 TL, ekmek 1 TL, kola 5 TL ve ortalama kiralar 600-700 TL idi. Şimdi durum benzer, sadece para birimimiz değer kaybetti.

Çalışmasını bilene para her yerde var sayılır. Afrika ülkelerinde orada olmayan bir şeyi denerseniz yine parayı bulabilirsiniz.
Aileme yük olmamak adına bir yandan okurken bir yandan part time kuryelik yapıyorum kendi harçlığımı çıkarıyorum. Zırlamıyorum. Karanlıktan şikayet edeceğime bir mum yakıyorum.

Şikayet eden arkadaş Dünyadaki 190 küsür ülke arasından Türkiyeden iyi 10-20 tane ülke saysın bana. daha fazlasını sayamaz.

İstanbul'da yaşıyorum ve en dusuk ev kıraları 15000TL asgeri ucret alıyorsak kaldı 2000TL miz faturalar 1000 desek bu kadar az gelmezde kaldı 1000TLMIzi kalan bu parayla yemek vesaire alsan ömür boyu ev araba sahibi olamayacaksın.

İstanbul'da yaşıyorum ve en dusuk ev kıraları 15000TL asgeri ucret alıyorsak kaldı 2000TL miz faturalar 1000 desek bu kadar az gelmezde kaldı 1000TLMIzi kalan bu parayla yemek vesaire alsan ömür boyu ev araba sahibi olamayacaksın.
İstanbul'da yaşama sende? Kars'a git, Adana'ya git.

Amerika'dan farkı ne hocam az önce adam attı 1700 dolar ev kirası 2000 dolar alsan sen nasıl geçineceksin? Oku iyi bir iş al o zaman.

Benim dedemin nasıl evi, arabası oldu? Babamın nasıl tarlaları, 2 arabası oldu? Yatarak mı? Hayır, Çalışarak.

Amerika'dan farkı ne hocam az önce adam attı 1700 dolar ev kirası 2000 dolar alsan sen nasıl geçineceksin? Oku iyi bir iş al o zaman.

Bunlar yattığı yerden iPhone 15 Pro Max almayı düşünüyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı