Arkadaşlar bayağı şu benim PC işi her gün kafamda değişik şekillere giriyor. Şimdi olay şu bütçem 16.000 TL idi ve Almanya'dan teyzem yazın geleceğini ve parçaları orayla buraya göre fiyat analizi yapıp hangileri Almanya'dan daha ucuza geliyor diye araştırmamı istedi. Ben de araştırdım. Kolay oldu çünkü işlemci hariç hepsi daha uyguna geliyor ve bana biraz daha bütçe bırakıyor. Kasa, işlemi ve sıvı soğutmayı buradan alacağım. Kendi çapımda toplamam bittikten sonra 8 bin sıvı soğutma ve ekran kartı hariç geri kalan şeylere yetti. Ve 8 bin de bende kaldı. 8 bin TL 933 Euro ediyor ve bu fiyata RTX 3080 alınıyor, 3090 bile alınıyordur belki de. Ben size kendimce topladığım sistemi atayım Euro'dan çevirdiğim fiyatlar olacak bu arada:
1. Anakart:
MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi 5100MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DP ATX anakart (1400 TL civarları)
2. İşlemci: 5600X Türkiye'den alınacak fiyat 3000 - 2800 arası dolaşıyor Almanya da daha pahalıya geliyor ya da çok çok yakın.
3. RAM: Corsair'in RGB'li 3600MHz 2x8 CL16 RAM'leri (800 - 850 TL arası)
4.SSD: WD'nin 1 TB SSD'si (800-850 TL arası oda)
5.PSU: Corsair'in Corsair TX750M olan modeli (yine 800-850 TL arası)
6. Kasa: Türkiye'den alınacak maalesef çünkü zor valizle gelecek kadın uğraştırmak istemedim Cooler Master TD500 olan model (930 TL civarları)
Hepsinin toplam fiyatı 7880 TL'ye geliyor, bana kalıyor ekran kartı ve sıvı soğutma için 8120 TL. Bu da Euro cinsinden 950 Euro kalıyor. Şimdi arkadaşlar lafı fazla tuttum, biraz sorularım var ve numaralarıyla cevaplarsanız çok çok mutlu olurum.
1. Hadi RAM, PSU neyse ama Almanya'dan buraya kadar valizin içinde ekran kartına veya anakarta zarar gelir mi? Ek olarak teyzem biraz daha sarar kutularını.
2. RTX 3080 alsam 5600X darboğaz olur mu, olursa işler karışacak
3. Anakarta X570 koymadım, çünkü MSI'ın o modeli çok iyi gibi geliyor. 2 adet M.2 soğutma falan bayağı iyi ve çoğu X570'den daha iyi performans veriyor, değişmeli miyim?
4. Arkadaşlar tüm bu olanlara değer mi? Bu kadar malzeme ile teyzeme sınırda problem çıkartır mı? Geçtiğimiz sene PS4 getirmişti, sıkıntı olmamıştı ama şimdi parça sayısı fazla.
5. Bir de diğer parçalardan değişmemi önerdiğiniz var mı, SSD olur PSU olur...
Teşekkürler.
1. Anakart:
MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi 5100MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DP ATX anakart (1400 TL civarları)
2. İşlemci: 5600X Türkiye'den alınacak fiyat 3000 - 2800 arası dolaşıyor Almanya da daha pahalıya geliyor ya da çok çok yakın.
3. RAM: Corsair'in RGB'li 3600MHz 2x8 CL16 RAM'leri (800 - 850 TL arası)
4.SSD: WD'nin 1 TB SSD'si (800-850 TL arası oda)
5.PSU: Corsair'in Corsair TX750M olan modeli (yine 800-850 TL arası)
6. Kasa: Türkiye'den alınacak maalesef çünkü zor valizle gelecek kadın uğraştırmak istemedim Cooler Master TD500 olan model (930 TL civarları)
Hepsinin toplam fiyatı 7880 TL'ye geliyor, bana kalıyor ekran kartı ve sıvı soğutma için 8120 TL. Bu da Euro cinsinden 950 Euro kalıyor. Şimdi arkadaşlar lafı fazla tuttum, biraz sorularım var ve numaralarıyla cevaplarsanız çok çok mutlu olurum.
1. Hadi RAM, PSU neyse ama Almanya'dan buraya kadar valizin içinde ekran kartına veya anakarta zarar gelir mi? Ek olarak teyzem biraz daha sarar kutularını.
2. RTX 3080 alsam 5600X darboğaz olur mu, olursa işler karışacak
3. Anakarta X570 koymadım, çünkü MSI'ın o modeli çok iyi gibi geliyor. 2 adet M.2 soğutma falan bayağı iyi ve çoğu X570'den daha iyi performans veriyor, değişmeli miyim?
4. Arkadaşlar tüm bu olanlara değer mi? Bu kadar malzeme ile teyzeme sınırda problem çıkartır mı? Geçtiğimiz sene PS4 getirmişti, sıkıntı olmamıştı ama şimdi parça sayısı fazla.
5. Bir de diğer parçalardan değişmemi önerdiğiniz var mı, SSD olur PSU olur...
Teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: