fiendhunter

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
MMORPG farmcısı
Arkadaşlar RTX 2000 serisi 20 Eylül'de piyasaya sürülecekmiş. Kuzenim kasımda Türkiye'ye gelecek. Forumlarda sürekli görüyorum ancak herkes farklı şey söylüyor ve farklı yıllarda söylüyor.
Şu anda kuzenim oradan 1-2 ekran kartı alıp gelse, bunun yasal yükümlülükleri neler?
Nasıl limitler var?
Kimisi ekran kartını kutusundan çıkar öyle getir demiş. Bir fark oluyor mu o şekilde?
Almanya'da vergisi üzerine eklenerek alınacak sanırım. Kuzenime hediye olarak götürüyorum derse vergi iadesi yapılır mı?
Ve buna benzer sorunlar veya kolaylıklar nelerdir?

Bu işi bilen biri yardımcı olabilirse çok müteşekkir olurum.
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Kutusunda olabilir, bunda bir engel yok. Gümrükle ilgili bir işlem de yapılmaz.

İkiden fazla alırsan ticaret amaçlı zannedip ek vergi alabilirler. Kutu ile sorun olmaz. Bir de Tax Free olayı da bazı mağazalarda geçerli.

Ben de Amerika'dan RX 580, Sandisk SSD, 2 tane hardisk ve 16GB ram getirmesi için dayıma söylemiştim o da Amerika'dan getirdi hepsini gümrükte hiç sıkıntı çıkmadı, ne zamandır teknolojik şeyleri bu yolla alıyorum hiç sıkıntı olmuyor.
(1'den fazla aynı ürün gümrükte risk yaratabilir.)

Asım Demir e katılıyorum. Bir problem olmaz. Gümrükte vergi, işlem vesaire yapılmaz. Kutudan çıkartmazsa iyi olur kartın sağlamlığı açısından. Kutuda iyi korunuyor. 2 taneye bir şey diyeceklerini zannetmiyorum. Gümrükte takılanlar genelde koli ile getirenler.

Önümüzde ki Kasım ayında Almanya'ya gidiyorum aile ziyareti ve gezi amaçlı. Oradan gelirken Ekran kartı ve Anakart almayı düşünüyorum. Arkadaş sormuş , "kuzenim getirirse sorun olur mu?" diye ama ben kendim turist olarak gittiğim zaman bir şey getirirsem şartlar gene aynı mı ? Bir sorun çıkmadan alıp gelebilir miyim? yoksa ek ücreti var mı?

*Konu biraz eski ama denk gelince yenisini açmaya gerek duymadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı