Almanya'dan kargo ıle PC gelir mi?

Tunolii

Hectopat
Almanya'dan kargo ile bilgisayar gelir mi orada arkadaşım var oradan alıp gönderse olur mu? Bunun hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Yemiyorlar dostum, ellerindeki şarj aletlerinden ufak bir tepe olur, şarj ederle o makineyi. Her konuya hakim birileri var çalışan. Tek şansın çok iyi ikinci el görüntüsü verdirmek. Sıfırsa makine illaki ele verir kendini. Biri de ekran koruma jelatini çekip arasını bilerek parmak izli ve kirli bırakmıştı. Korumayı çıkartıp ekranı pırıl pırıl görünce çok zorluk çıkardılar bunu deneyen başka bir arkadaşıma.
En makul yol güvenilir bir tırcı bulup onun kişisel pc si gibi ülkeye sokmak. Tanıdık varsa ufak olduğu için para talep etmez. Uygun bir meblağ karşılığı bunları getirenler de var aralarında. Ticarete dökenler. Geçen yıl 500 TL ye 29" karbon bisiklet getirttim kendime. Laptop a çok birşey talep etmezler sanırım.
Nerden getirttin bro ? Acil benim de bir şey almam lazım.

Almanya Bremen'den Ankara'ya. Ben arkadaşımın amcasının çalıştığı Başbilen Uluslararası Nakliyat isimli bir şirketin şoförüne getirttim. Etrafında araştır illa birlerine ulaşırsın.
Zor gibi valla.
Gelir, ancak %15 vergi çıkartırlar ekstra. Faturayı içine koymasalar bile internetten piyasa araştırması yapıyorlar ve o rakam üzerinden yine vergilendiriyorlar. Kullanılmış ve/veya ikinci el görüntüsü verilmiş ürünlerde(kapağını çiziyorlardı eskiden) bu rakamı düşürmek mümkün olabiliyor. Bir arkadaşım 1200 dolarlık makineyi bu şekilde akrabasının kullanılmış hediyesi gibi yansıtarak düşük bir meblağ ile sokmuştu(sonra ebay dan 20 euroya yeni kapak sipariş etti) ancak son yıllarda durum ne bilmiyorum.
Bu arkadaşın ne zaman almıştı ?

Son düzenleme:
Yemiyorlar dostum, ellerindeki şarj aletlerinden ufak bir tepe olur, şarj ederle o makineyi. Her konuya hakim birileri var çalışan. Tek şansın çok iyi ikinci el görüntüsü verdirmek. Sıfırsa makine illaki ele verir kendini. Biri de ekran koruma jelatini çekip arasını bilerek parmak izli ve kirli bırakmıştı. Korumayı çıkartıp ekranı pırıl pırıl görünce çok zorluk çıkardılar bunu deneyen başka bir arkadaşıma.
En makul yol güvenilir bir tırcı bulup onun kişisel pc si gibi ülkeye sokmak. Tanıdık varsa ufak olduğu için para talep etmez. Uygun bir meblağ karşılığı bunları getirenler de var aralarında. Ticarete dökenler. Geçen yıl 500 TL ye 29" karbon bisiklet getirttim kendime. Laptop a çok birşey talep etmezler sanırım.
İçeride her şey 10 katı, dışarıdan alırsanız onu da 10 katına tamamlıyoruz. Ülke midir hapishane mi belli değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı