Almanya'dan kargo ıle PC gelir mi?

Tunolii

Hectopat
Almanya'dan kargo ile bilgisayar gelir mi orada arkadaşım var oradan alıp gönderse olur mu? Bunun hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Gelir, ancak %15 vergi çıkartırlar ekstra. Faturayı içine koymasalar bile internetten piyasa araştırması yapıyorlar ve o rakam üzerinden yine vergilendiriyorlar. Kullanılmış ve/veya ikinci el görüntüsü verilmiş ürünlerde(kapağını çiziyorlardı eskiden) bu rakamı düşürmek mümkün olabiliyor. Bir arkadaşım 1200 dolarlık makineyi bu şekilde akrabasının kullanılmış hediyesi gibi yansıtarak düşük bir meblağ ile sokmuştu(sonra ebay dan 20 euroya yeni kapak sipariş etti) ancak son yıllarda durum ne bilmiyorum.

Sadece laptop gelecek sarj aletı, kutu falan degil hattaga komple sarjını bitiricez bozuk gibi görünsün diye.😂😂😂😂😂
Yemiyorlar dostum, ellerindeki şarj aletlerinden ufak bir tepe olur, şarj ederle o makineyi. Her konuya hakim birileri var çalışan. Tek şansın çok iyi ikinci el görüntüsü verdirmek. Sıfırsa makine illaki ele verir kendini. Biri de ekran koruma jelatini çekip arasını bilerek parmak izli ve kirli bırakmıştı. Korumayı çıkartıp ekranı pırıl pırıl görünce çok zorluk çıkardılar bunu deneyen başka bir arkadaşıma.
En makul yol güvenilir bir tırcı bulup onun kişisel pc si gibi ülkeye sokmak. Tanıdık varsa ufak olduğu için para talep etmez. Uygun bir meblağ karşılığı bunları getirenler de var aralarında. Ticarete dökenler. Geçen yıl 500 TL ye 29" karbon bisiklet getirttim kendime. Laptop a çok birşey talep etmezler sanırım.

Laptop gelecek MacBook Pro M1 getirmeyi düşünüyorum o yüzden.
Macbook Pro M1 modeli çıktı mı? (16 inç için bahsediyordum arkadaş 13 inç alacak büyük ihtimal zaten) Bu arada bence her şekilde vergi yeme ihtimaliniz var vergisiz gelme ihtimali var mı, var ama ne kadar bilemem. Eğer bir akrabanız varsa gelirken getirmesi direkt olarak vergiden kurtulmanızı sağlar.

@318401 Tırcı bulmak akraba bulmaktan daha zor şu dönemde özellikle de güvenilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı