Almanya'dan Türkiye'ye okumaya gıtmek

  • Konuyu başlatan pkeiw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 576
Bap Anadolu (batı Avrupa açık öğretim lisesi), Türkiye deki aöl aynısı ama yabancıların kayıt olabildiği.
YÖS (yurtdışı öğrenci sınavı) sadece matematik, Geometrie ve IQ dan girdiğin sınav. Üniversite için.
 
Hocam emin değilim ama orada üniversiteler paralı olabilir.

Ek olarak zaten dil sorunu varken okumak çok zor. Bence de gerçek eğitim için orada okuması gerekir ama sonradan yurt dışına çıkan veya dil bilmeyenler için iş gerçekten çok zor.
Paralı olsa ne yazar birader? Alt tarafı harç parası ödersin.
İyi mesleğin varsa amörti edersin zaten.
Dil dediğin şeyi halledersin üzerinde durunca.

1.0 motorlu Golf olmuş 1.2 milyon lira, evler olmuş 2 milyon lira. Ömrünü çer çöp için heba etmektense Almanya'da birkaç sene sefil gez dâha iyi, kafan rahat olur.
 
Hocam rahat ettiğiniz gibi yapın, sonuçta istediğiniz zaman Almanya'ya dönersiniz ama daha şu yaşınızda alışamıyorsanız üniversiteden sonra daha zor bir alışkanlık süreci olur, dil konusunda ise bol bol okuma, yazma, dinleme ve konuşma çalışmaları yapın.
 
Değil hocam. Devlet üniversitelerinde sadece yıllık olarak 500 ile 1000€ okuldan okula değişen bir miktrarda harç yatırıyorsunuz.

Avrupa'da çoğu millet işine odaklıdır. Türkler gibi samimiyet kurmayı pek sevmezler. Türkler samimi, sıcakkanlı insanlar da noluyor? Kurdukları samimiyet %90 yalan. Linçleyebilirsiniz ama bu gerçek. Orda hayatınız daha kolay ve gerçekçi olur. Genç hayatı da daha iyi akar. Dilini düzeltirsen bu sıkıntı ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum.

Daha yabancılık çekiyorsun. Adapte olursun illa ki.
Türkiyedeyken özgüven açısından sıkıntı yoktu ama buraya geldigimden beridir özgüven düşüklüğü de başladı, sanırım yabanciliktan dolayı ve dilimin olmamasi en büyük yara, çok sorun çıkartıyor karşıma
 
Yaşın 25'e geldiğinde nasıl böyle bir konu açmışım diye hem kendine kızacak hem de biraz utanacaksın.

Türkiye'deki üniversite mezunları, Almanya'ya kaçak girip en berbat şantiyelerde çalışmak için o harç parasını misli ile veriyorlar. Almanya'da vasıfsız beden işçisi bile Türkiye'deki memurdan fazla kazanıyor.
 
Gitme sebebim daha çok oradaki ortam ve arkadaşlar, burada çok arkadas edinemedim ve insan bir zaman sonra bunalıma giriyor, insanlar soğuk ve almancam olmadığı için daha çok zorlaşıyor. Türk çok fazla ama hiç daha denk gelmedim. Türkiye'ye gitmemin hata olduğunun farkındayim aslında ama nedense buraya içim isinmadi.

Arkadaşlık uygulamaları yükle. Sanaldan konuş bir süre hem dilini geliştirirsin hem de arkadaş edinebilirsin.

Bir de aktif olarak hobiniz veya okulunuz olmadan arkadaş edinemezsiniz. Türkiye'de de 0'dan başladığınızda kimse yanınıza koşarak arkadaş olalım demiyor. Her şey kademe kademe.

Eğer imkanınız varsa hobi, kurs veya spor odaklı bir şeylere girişin. Bir umut çevre edinebilirsiniz.
 
Türkiyedeyken özgüven açısından sıkıntı yoktu ama buraya geldigimden beridir özgüven düşüklüğü de başladı, sanırım yabanciliktan dolayı ve dilimin olmamasi en büyük yara, çok sorun çıkartıyor karşıma
Adaptasyon sürecinden olur böyle şeyler.

En azından sorunu biliyorsun. Dili en hızlı şekilde öğrenmek için elinden geleni yapmalısın ama sen buna karşın Almanca yerine Türkçe konuşulan bir forumda takılıyorsun. Bu bile gösteriyor her şeyi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı