Almanya'ya alışabilir miyim?

Yaklaşık bir ay kaldım. Çok sayıda Türk vardı, ayrıca kimse kimseye karışmıyordu. Bu yüzden pek bir sıkıntı olmadı. Ama kalıcı kalmaya gelecek olursak, diline alışmanız biraz zaman alabilir. Eğitimin orada daha sistemli olduğu hakkında konuşmama gerek yok sanırım. Almanca dil eğitimi hakkında çok bir bilgim yok. Hatta hiç bilgim yok.

Kültürel yapısına gelecek olursak; yere hiçbir şekilde çöp atmayın, trafik ışıklarına dikkat edin ve belirtilen kurallara uyun.

Onun haricinde Türkiye'deki kadar kendinizi bazı konularda kasmanıza bence gerek yok. Kurallara uyun, yeter. Ek olarak Müslümansanız helal gıda bulmanız Türkiye'ye kıyasla daha zor olabilir.

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde trenleri kullanmak için herhangi bir turnike yok, en azından benim gezdiğim (Düsseldorf, Köln, Solingen, Wuppertal, Remscheid vb.) yerlerde yok. Diğer eyaletlerde de yok diye biliyorum. Ama zamansız bir anda bilet kontrolcüsü sizi yakalayabilir, kendinizi riske atmayın, biletinizi alın.

Almanya'ya gidince sadece Türklerle takilip Türkce konusursan dil falan ögrenemezsin. Kendine mutlaka ama mutlaka yabanci arkadaslar edinmeye bak. Cat pat olsa da Almanca konusmaya gayret göster. Dil ögrenip kendini entegre ettikten sonra hicbir sorun yasamazsin, bir sürü de cevre edinirsin kendine.

Almanca kolay bir dil degil, bunu simdiden belirtmis olayim. Yolun uzun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı