Almanya'ya Çalışmak için Gitmek

Hem evet hem hayir. Turist olarak getirtmek istiyorsaniz 3 aylik kefil oluyorsunuz, okutmak vb. amacli getirtmek istiyorsaniz 5 senelik kefil oluyorsunuz. Ama dedigim gibi bu kefil olayi biraz sakat, mesela ben kefil oldugum insanin hatasi yüzünden 20.000 € (Yirmi bin Euro) ceza ödedim. O yüzden size kefil olacak insanin size güvenmesi lazim yani. Benim tövbem var :)

Evet zaten formu gönderen kisi sosyal yardim aliyorsa (Türk insaninin bakis acisindan fakir ise) zaten form gönderemiyor.

Eger durumu iyiyse %90 onaylaniyor, ben hic reddedilmedim.

Sevgiler :)
Hocam bu kefil olayı nasıl oluyor ? Yani kefil olunan kişinin ülkeden atılmaması için neler yapmaması gerekiyor ? Böyle bir şey var mı ?
 
Hocam bu kefil olayı nasıl oluyor ? Yani kefil olunan kişinin ülkeden atılmaması için neler yapmaması gerekiyor ? Böyle bir şey var mı ?

Kefil olayini söyle anlatayim, ama özeti en basta geceyim kefil olan kisi ülkeden atilmaz ya da ben hic denk gelmedim öylesine. Kefil olayi yani (verpflichtungserklärung) özeti söyle.

Kefil olan kisi turist ya da X konumunda davet ettigi kisinin burada maddi doguracagi tüm cezalari ödemeye raziyim tarzi bir anlasma imzalar. Kisacasi buraya davet ettiginiz kisi bir siginma basvurusunda bulundu onun tüm masraflarini üstlenirsiniz ya da ne bileyim burada bir devlet malina bir zarar verdi, bu durumda o zarari sizden tahsil ederler vs. (VS. diyorum onlarca örnek verebilirim bu konuda...)

Kefil olan kisi ülkeden atilmaz, zaten atilabilecek bir konumda olursa kefil olamaz. Nasil anlatayim bilemedim ki. Burada anlatamiyacagim seyler var :)
 
Arkadaşlar gitseniz bile oranın dilini öğrenip gitmezseniz ya da planlı bir şekilde gitmezseniz yine Türkiye gibi yaşarsınız ama dil öğrenirseniz cidden insan olduğunuzu hissedersiniz orada. :D.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı