Hallelujah_0
Centipat
Geçen sene 7 ay Polonya'da kaldım. Ailevi sebeplerden ötürü dönmek zorunda kaldım ancak orada yaşayacaktım. 2026 yılının yaz ayında da bir aksilik olmazsa 1-2 sene boyunca Letonya'da olacağım. Avrupa'ya gitmek istiyorsanız sizin içinde en mantıklısı öğrenci olmak. Yaşınız itibarıyla çok avantajlısınız. Bunun için başlangıçta minimum ortalama 8-10k eur paranız olması lazım. Aileniz sponsor olabilir pekala ancak yine de o paraya sahip olmanız lazım. Oraya gittiğinizde hemen hemen her Avrupa ülkesinde öğrenciye çalışma izni var. Çalışarak geri kalan masraflarınızı da çıkartırsınız. Başlangıçta lüks bir yaşantınız olmaz, muhtemelen paylaşımlı ev ya da yurt gibi yerlerde kalırsınız ama Türkiye'ye göre rahat ve daha mutlu yaşarsınız.
Yeşilin varsa ve biraz da paran varsa Polonya'da bir okula kayıt olmanı tavsiye ediyorum. Okullara kabul almak kolay, kolaylıkla şartları yerine getirebiliyoruz ancak vize almak çok zor. Genelde vize yüzünden öğrenciler gidemiyorlar. Sizin avantajınız yeşilinizin olması. Yeşil ile gider oturuma başvurursunuz. Polonya'da oturum işlemleri uzun sürebiliyor. En kötü 1-2 yıl orada yaşarsınız. Orada kalıp kalamamak size kalmış.
Hocam iyi de 8-10 k euro inanılmaz bir para.