Alt Tab atınca ekran gidiyor ve tekrar açılmıyor

homietaaa

Centipat
Daha fazla  
CS2 ve ETS 2 oynarken basima geldi bu durum. Alt Tab attigimda ekran karariyor ve bir daha gelmiyor, tuslar falan da calismiyor. Bilgisayari kapat butonuna basili tutarak kapatmak durumunda kalıyorum ve geri actigimda ekran karti surucusu acilmiyor. Manuel olarak acmaya calistigimda su sekilde uyari veriyor. İlk oldugunda format atmistim direkt ikinci defa oldugunda ise DDU ile suruculeri silip son surumu tekrar yukledim bu da bir cozum olmadi. Neden kaynaklandigini nasıl bulabilirim?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-19 174909.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-19 174909.png
    9,4 KB · Görüntüleme: 25
CS2 ve ETS 2 oynarken basima geldi bu durum. Alt Tab attigimda ekran karariyor ve bir daha gelmiyor, tuslar falan da calismiyor. Bilgisayari kapat butonuna basili tutarak kapatmak durumunda kalıyorum ve geri actigimda ekran karti surucusu acilmiyor. Manuel olarak acmaya calistigimda su sekilde uyari veriyor. İlk oldugunda format atmistim direkt ikinci defa oldugunda ise DDU ile suruculeri silip son surumu tekrar yukledim bu da bir cozum olmadi. Neden kaynaklandigini nasıl bulabilirim?
Sadece bu iki oyun açıkken mi oluyor yoksa bilgisayar boştayken de attığınızda da ekran kararıyor mu?

Driverlarını güncellemeyi dene hala devam ederse geçici bir çözüm olsa da her olduğunda Ctrl+Shift+Windows+B kısayolunu kullan

Sadece bu iki oyun açıkken mi oluyor yoksa bilgisayar boştayken de attığınızda da ekran kararıyor mu?
Hataya bakarsan driverla software'in uyumlu çalışmadığından kaynaklı olduğu yazıyor büyük ihtimalle birisi eski bunlarda olma sebebi de ekran kartına diğer uygulamalara göre(örenğin google) daha çok yük olması.

İşlemcini ve ekran kartını söyler misin?

Bostaykende birkac defa ekran kapanmisti ama genelde geri aciliyordu kendiliginden ve surucunun cokmesi gibi bir sey olmuyordu.
MemTest86 adlı uygulamayı indirip tarama yapar mısınız?
Ve mümkünse bi kere oyuna girip ALT + Tab at ve arkadaşın dediği gibi Ctrl+Shift+Windows+B kombinasyonlarına bastıktan sonra olay görüntüleyicisi raporlarını at ama ALT + TAB attıktan sonraki raporlara bak

Driverlarını güncellemeyi dene hala devam ederse geçici bir çözüm olsa da her olduğunda Ctrl+Shift+Windows+B kısayolunu kullan

Hataya bakarsan driverla software'in uyumlu çalışmadığından kaynaklı olduğu yazıyor büyük ihtimalle birisi eski bunlarda olma sebebi de ekran kartına diğer uygulamalara göre(örenğin google) daha çok yük olması.

İşlemcini ve ekran kartını söyler misin?
Ekran Kartim: XFX Rx6700
Islemcim: Ryzen 5 5500

Aşağıdaki siteden kullandığın Windows'a(11 ya da 10) göre olanı indirip kurarsan sorun çözülecektir. Yaptıktan sonra olup/olmadığını belirtir misin? https://www.amd.com/en/support/down...ryzen/ryzen-5000-series/amd-ryzen-5-5500.html

Olmazsa aşağıdaki siteden yine Windows'a uygun olanı indir:

Hocam tekrardan CS'ye girdim ve Alt Tab atmaya başladım araliklarla ve tekrar ayni sekilde ekran karardi ve CTRL+Shift+Windows+b yaptığımda hiçbir şey olmadi dit dit dit diye sesler gelmeye basladi şu an açtım bilgisayari ve yine sürücü acilmiyor.

Memtest86 adlı uygulamayı indirip tarama yapar mısınız?
Ve mümkünse bir kere oyuna girip alt + Tab at ve arkadaşın dediği gibi CTRL+Shift+Windows+b kombinasyonlarına bastıktan sonra olay görüntüleyicisi raporlarını at ama alt + Tab attıktan sonraki raporlara bak.

Dosya Ekleri

• 1750348498142.png
    1750348498142.png
    13,2 KB · Görüntüleme: 10
Hocam tekrardan CS'ye girdim ve Alt Tab atmaya başladım araliklarla ve tekrar ayni sekilde ekran karardi ve CTRL+Shift+Windows+b yaptığımda hiçbir şey olmadi dit dit dit diye sesler gelmeye basladi şu an açtım bilgisayari ve yine sürücü acilmiyor.
Sürücü biostan olabilir o zaman ama ondan maalesef hiç anlamıyorum ctrl+shift+windows+b'ye 1 kere basıp bekle 2-3 saniye bi ses gelmezse tekrar bas spamlarsan zaten gelmez

Sürücü biostan olabilir o zaman ama ondan maalesef hiç anlamıyorum ctrl+shift+windows+b'ye 1 kere basıp bekle 2-3 saniye bi ses gelmezse tekrar bas spamlarsan zaten gelmez
ilk basta 1 kere bastim dit sesi direkt geldi biraz bekleyip tekrar basmaya basladim ses saniyeler sonra geldi bir bios guncellemesi yapacagim belki cozum olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı