Alt+Tab atınca FPS yükseliyor

ChelseaKazami

Centipat
Arkadaşlar merhaba. İyi bir laptopa sahibim fakat LoL ve Valorant oyunlarında düşük FPS alıyorum. Anlayamıyorum, yani düşük FPS almamın sebebi sistemin kötülüğünden değil. Ayrıca oyunu Alt Tab yapıp açınca 3-5 saniye FPS yükseliyor. Garip yani. Ayrıca bilgisayarım oyunlardayken çok ısınmıyor. Sanki gücünü oyuna vermiyor gibi. Sistemim: Intel i7-9750H, RTX 2060, Intel UHD 630 ve 16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun tam ekran değil de penceresizde de çalışıyor olabilir. Kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Ettim onda sıkıntı yok.
GPU kullanımı düşük olabilir. MSI After Burner ile kontrol edin ve bizimle paylaşın.
Evet hocam RTX olan ısınmıyor.
Diğer grafik kartı ile çalışıyordur muhtemel.
Hocam ben de onu düşünüyorum ama RTX olan da çalışıyor. Sanki entegre olan daha çok çalıştığı için olabilir. Ne yapabilirim? Singleplayer oyunları daha iyi oynuyorum resmen LoLe oranla.

League of Legends de FPS sorununu bende yaşıyorum şu an Alt Tab yaptığımda FPS sabitleniyor V-Sync açık olmamasına rağmen.
Riot Client ile alakalı olabilir diye düşünüyorum.

League of Legends de FPS sorununu bende yaşıyorum şu an Alt Tab yaptığımda FPS sabitleniyor V-Sync açık olmamasına rağmen.
Riot Client ile alakalı olabilir diye düşünüyorum.
Hayır hocam benim FPS'im yükseliyor kısa bir süre. Anlamadım sanırım ekran kartı ve işlemci tüm gücünü vermiyor oyuna. Ne yapmam lazım bilen yok mu? İyi sistemde 100 FPS Valorant ve LoL oynuyorum ve zorlanıyorum yani..

Hayır hocam benim FPS'im yükseliyor kısa bir süre. Anlamadım sanırım ekran kartı ve işlemci tüm gücünü vermiyor oyuna. Ne yapmam lazım bilen yok mu? İyi sistemde 100 FPS Valorant ve LoL oynuyorum ve zorlanıyorum yani.

Hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum az önce konu açtım bununla ilgili Valorant'ta Alt+Tab attığımda 300 FPS'lerde olduğunu gösteriyor oyuna geri döndüğümde 70-100 arası FPS değerleri alıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı