- SSD veya HDD modeli
- Samsung 970 Evo Plus 1 TB M.2 Nvme SSD
- Anakart
- B460M Pro
Alt+Tab hızım çok yavaş, bilgisayarım zaten geç açılıyor. Öncelikle Alt Tab için odak modu ayarını sormak istiyorum nasıl olmalı? Neleri kapatmalıyım? Bilgisayarıma format atmaya karar verdim ve attım sorunum çözülür gibi oldu. Alt+Tab hızı düzeldi, bilgisayarım da hızlı açılıyordu, anlayacağınız her şey güzel gibiydi. Tam test edemeden, burada bir arkadaşın yazdığı çözüm yöntemlerini denemek istedim sorunum düzelmiş olsa da Windows'u yanlış kurmuştum ve doğrusunu kurmak istedim. Windows'u doğru bir şekilde kurunca gene bu sorunlar ortaya çıktı, Alt+Tab ve PC açılma hızı yavaşladı. Ben anlamadım ki, UEFI moduna al UEFI olarak kurulum yap dediniz fakat UEFI olarak kurduktan sonra Alt+Tab hız sorunu ve bilgisayar geç açılma sorunu ile karşılaşıyorum. Ayrıca, bir diğer anlatmaya çalıştığım şey ise UEFI modda boot olarak yalnızca hard disk bbs priorities kısmında yalnızca Windows Boot Manager'i seçebiliyorum. Ve bu yavaşlık dediğim problemler burada başlıyor. Windows herhalde diğer disketlerden boot yapmaya çalışıyor. CSM'i açıp temiz kurulum yaptığımda ise bu sefer (Windows Boot Manager: Samsung 970 EVO Plus SSD) olarak seçip hızlı bir şekilde Alt+Tab yapabiliyorum ve PC çok hızlı açılıyor.
Bana, boot optionsdan Windows Boot Manager olarak seçebiliyorsanız sıkıntı tam olarak nerede demiştiniz, işte sıkıntının nerede olduğunu açıklamaya çalıştım.
Diskleri soketten çıkartma konusu ise, diskleri soketten çıkarttığımda boot > hard disk bbs priorities menusunden Windows Boot Manager: Samsung 970 EVO Plus'u olarak gözüküyor ama sorunlar hal mevcut. Diskleri geri taktığımda ise sadece ismi değişiyor sadece Windows Boot Manager olarak gözüküyor. Ve bu seçenekte de sorunum hala devam ediyor. Aslında çok kafaya takmaya gerek yok.
Sanırım eski disketlerimin içerisinde ben biçimlendirme yapsam da yapmasam da gitmeyen bir boot dosyaları var PC kendisini diğer disklerden boot etmeye çalışıyor gibi duruyor. Sadece yapmam gereken doğru modda Windows kurulumunu tamamlamak, doğru boot ayarını yapmak ve disklerin içerisindeki o gitmeyen bölümle beraber diski nasıl tamamen sıfırlayabilirim? Bilgisayarımın kendisini eski disketlerden boot etmesini istemiyorum. Ve temiz kurulum yapmak istiyorum. Yapmam gereken adımlar neler? Tüm bunları yaparkende Alt Tab ve PC yavaş açılma sorununu yaşamak istemiyorum. Sıkıntının temel sebebi bu zaten
.
Bana, boot optionsdan Windows Boot Manager olarak seçebiliyorsanız sıkıntı tam olarak nerede demiştiniz, işte sıkıntının nerede olduğunu açıklamaya çalıştım.
Diskleri soketten çıkartma konusu ise, diskleri soketten çıkarttığımda boot > hard disk bbs priorities menusunden Windows Boot Manager: Samsung 970 EVO Plus'u olarak gözüküyor ama sorunlar hal mevcut. Diskleri geri taktığımda ise sadece ismi değişiyor sadece Windows Boot Manager olarak gözüküyor. Ve bu seçenekte de sorunum hala devam ediyor. Aslında çok kafaya takmaya gerek yok.
Sanırım eski disketlerimin içerisinde ben biçimlendirme yapsam da yapmasam da gitmeyen bir boot dosyaları var PC kendisini diğer disklerden boot etmeye çalışıyor gibi duruyor. Sadece yapmam gereken doğru modda Windows kurulumunu tamamlamak, doğru boot ayarını yapmak ve disklerin içerisindeki o gitmeyen bölümle beraber diski nasıl tamamen sıfırlayabilirim? Bilgisayarımın kendisini eski disketlerden boot etmesini istemiyorum. Ve temiz kurulum yapmak istiyorum. Yapmam gereken adımlar neler? Tüm bunları yaparkende Alt Tab ve PC yavaş açılma sorununu yaşamak istemiyorum. Sıkıntının temel sebebi bu zaten
.
Son düzenleme: