Alt+Tab yapınca 2 saniyeliğine ekran kararıyor

Xcartima

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Biostar B650MP-E Pro-Ryzen 5 7500f-Galax 4070 Super-32GB 6000Mhz Cl30
Yılbaşında yeni bir sisteme geçiş yaptım fakat oyunların bazılarında Alt+Tab yaparken 2 saniye siyah ekran yiyorum. Nedeni ne olabilir ve çözümünü bilen yardımcı olabilir mi? Ve monitör 2K diye 2 k da oyunları oynuyorum fakat monitörün çözünürlüğünü 1080p oyunları da 1080p yaptığımda sorun çözülüyor ama ekranım 27 inc olduğu için kötü gözüküyor. Bazı kaynaklarda monitöründe sorun var iade et gibi yenisini al dediklerini gördüğüm için bir tık tırstım çünkü monitörde ölü piksel çıktığı için yenisini almıştım tekrardan iade edip yenisini almam mümkün değil. (1080p'de kullan gibi yorumlar olmazsa sevinirim.)

Sistem bilgileri;
Ryzen 5 7500F.
RTX 4070 Super.
BIOSTAR B650MP-E Pro.
970 EVO Plus 1TB.
32 GB RAM.
Monitör Samsung G65B.

Yılbaşında yeni bir sisteme geçiş yaptım fakat oyunların bazılarında Alt+Tab yaparken 2 saniye siyah ekran yiyorum. Nedeni ne olabilir ve çözümünü bilen yardımcı olabilir mi? Ve monitör 2K diye 2 k da oyunları oynuyorum fakat monitörün çözünürlüğünü 1080p oyunları da 1080p yaptığımda sorun çözülüyor ama ekranım 27 inc olduğu için kötü gözüküyor. Bazı kaynaklarda monitöründe sorun var iade et gibi yenisini al dediklerini gördüğüm için bir tık tırstım çünkü monitörde ölü piksel çıktığı için yenisini almıştım tekrardan iade edip yenisini almam mümkün değil. (1080p'de kullan gibi yorumlar olmazsa sevinirim.)

Sistem bilgileri;
Ryzen 5 7500F.
RTX 4070 Super.
BIOSTAR B650MP-E Pro.
970 EVO Plus 1TB.
32 GB RAM.
Monitör Samsung G65B.

Masaüstünü de 2K yapın. Çözünürlük farklı olduğu için çözünürlük değiştiriyor bu sürede de ekranın kararması gayet normal.

Masaüstünü de 2K yapın. Çözünürlük farklı olduğu için çözünürlük değiştiriyor bu sürede de ekranın kararması gayet normal.
masaüstü zaten 2k da hocam

Sorun yaşadığınız oyunları tam ekran yerine tam ekran pencereli şeklinde ayarlamayı dener misiniz?
Tam ekran yerine tam pencereli ekran yaptığımda sorunum çözülüyor fakat bu sefer masaüstüne dönüş yapamıyorum arkaplanda birşey yapacağım zaman uğraştırıyor. dün de minecraft gireceğim zaman tam ekrandan çıkardığım zaman ekranın altında görev çubukları filan oluyor yani tam pencereli ekran yapacağıma 2 saniye siyah ekran yemem daha makul oluyor. Sadece birkaç oyun girdiğimden dolayı oyunlar şöyle Minecraft, Dead By Daylight gibi gibi oyunlar.

Tam ekran pencereli yaptığınızda Alt+Enter ile pencereyi kapatabilirsiniz bir deneyin.
Bunu yeni öğrendim hocama teşekkür ederim ama benim şuanki sorunum tam ekran da neden siyah ekran yiyor olabilirim çözünürlükler aynı bile olsa

Bunu yeni öğrendim hocama teşekkür ederim ama benim şuanki sorunum tam ekran da neden siyah ekran yiyor olabilirim çözünürlükler aynı bile olsa
Hocam oyundan oyuna sistemden sisteme değişiyor. Tam ekran pencerelide FPS düşüşü eski sistemlerin yaşadığı geçmişte kalan bir problem. Gönül rahatlığıyla tam ekran pencerelide kullanın. Bazı oyunlar artık dümdüz tam ekran seçeneğini oyuna dahil bile etmiyor, pencereli ve tam ekran pencereli şeklinde çıkarıyorlar. Tam ekrandan diğer arka plan uygulamalarına geçerken PC güç ayarında ani değişikliğe gitmeye çalıştığı için bir nevi pit-stop'a giriyor. 1080p teknik olarak tam çözünürlüğünüz olmadığı için alt+tab konusunda pencerelide kullanıyormuşsunuz gibi davranışa sebep oluyor o yüzden siyah ekran yemiyorsunuz.

Hocam oyundan oyuna sistemden sisteme değişiyor. Tam ekran pencerelide FPS düşüşü eski sistemlerin yaşadığı geçmişte kalan bir problem. Bazı oyunlar artık dümdüz tam ekran seçeneğini oyuna dahil bile etmiyor, pencereli ve tam ekran pencereli şeklinde çıkarıyorlar. Gönül rahatlığıyla tam ekran pencerelide kullanın.
Hocam dediğini anladım fakat ben cs de olsun minecraft ta olsun(en çok oynadığım oyunlar) tam ekranda oynamam gerekiyor. bide minecraftta tam pencereli ekran diye birşey yok. Birde arada internet kafeye gittimde masaüstü ve oyun çözünürlüğü farklı olmasına rağmen tak tak diye geçiyor(cs den bahsediyorum) ama benim sistemde sıkıntı çıkartıyor

Hocam dediğini anladım fakat ben cs de olsun minecraft ta olsun(en çok oynadığım oyunlar) tam ekranda oynamam gerekiyor. bide minecraftta tam pencereli ekran diye birşey yok. Birde arada internet kafeye gittimde masaüstü ve oyun çözünürlüğü farklı olmasına rağmen tak tak diye geçiyor(cs den bahsediyorum) ama benim sistemde sıkıntı çıkartıyor
Windows üzerinden Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması ayarını kapatın açıksa. Oyun Modu açıksa onu da kapatın. Ekran kartı ve BIOS güncel değilse güncelleyin.

Windows üzerinden Donanım Hızlandırmalı GPU Zamanlaması ayarını kapatın açıksa. Oyun Modu açıksa onu da kapatın. Ekran kartı ve BIOS güncel değilse güncelleyin.
Donanım hızlandırmalı GPU dediniz ya Frame Gen Teknolojisiyle alakası var mıdır hocam

Technopat Haberler

Geri
Yukarı