Çözüldü Alt yapı sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Metin Atalay.

Hectopat
Daha fazla  
Mahallemizdeki saha kabini tip(7). Benim evime uzaklığı Max: 200 metre. Alt yapı sorgulamada yanımdaki evler VDSL2 çıkıyor. Benim evim ise ADSL gösteriyor, hat değerlerim ise resimdeki gibi. Tip(7) kabinden bu değerler normal midir?

Dosya Ekleri

• modd.png
    modd.png
    1,8 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sizin port muhtemelen ana santrale bağlı. VDSL dolabına bağlı olsaydı Annex Modu : Annex M olacaktı. Operatörünüz ile temasa geçin. Onlar Telekom ile konuşup durumu düzeltirler.
Bir de Modemi değiştirin. Çok eski olduğu aşikar.
Edit :Örnek bir ekran görüntüsü ekledim.
VDSL dolabına bağlı iken :
Milenicomu arayıp ne demeliyim alt yapımı talep etmeliyim yoksa port değişikliği talebi mi yapmalıyım bir de saha dolabına bazen Telekom çalışanları geliyor onlarla konuşursam onlar yapar mı bu işlemleri.

İlk önce altyapın VDSL destekliyor mu bunu öğren. Bütün gerekli sitelerden Altyapı sorgulaması yaptır. En kötü oturduğun bina da VDSL kullanan var mı bir araştır. Eğer tüm bunların üzerine VDSL yoksa o zaman boşuna kasma. ADSL için de yapabileceğin şey hat değerlerinin ve snr değerlerinin kötü olduğundan bahset, artık işlerine gelirse ilgilenirler. Ki şu dönem de pek ilgileneceklerini sanmıyorum. Yalnız şu an senin hat değerlerinde "hat zayıflaması" ve "snr" değerin kötü. Özellikle snr değerin bana kalırsa en düşük 10 olmalı. Çoğu yer de bu değer için 8 demişler ama deneyim sahibi olduğun zaman en ideal 12-13 ve üzeri olduğunu anlıyorsun. Bu arada Modem'inde qos ayarlarını yap. Çünkü gerçekten işe yarıyor...

İlk önce altyapın VDSL destekliyor mu bunu öğren. Bütün gerekli sitelerden altyapı sorgulaması yaptır. En kötü oturduğun bina da VDSL kullanan var mı bir araştır. Eğer tüm bunların üzerine VDSL yoksa o zaman boşuna kasma. ADSL için de yapabileceğin şey hat değerlerinin ve SNR değerlerinin kötü olduğundan bahset, artık işlerine gelirse ilgilenirler. Ki şu dönem de pek ilgileneceklerini sanmıyorum. Yalnız şu an senin hat değerlerinde "hat zayıflaması" ve "SNR" değerin kötü. Özellikle SNR değerin bana kalırsa en düşük 10 olmalı. Çoğu yer de bu değer için 8 demişler ama deneyim sahibi olduğun zaman en ideal 12-13 ve üzeri olduğunu anlıyorsun. Bu arada Modem'inde QoS ayarlarını yap. Çünkü gerçekten işe yarıyor...

Max 10nun altına düşmeyecek ideal 10.

İlk önce altyapın VDSL destekliyor mu bunu öğren. Bütün gerekli sitelerden altyapı sorgulaması yaptır. En kötü oturduğun bina da VDSL kullanan var mı bir araştır. Eğer tüm bunların üzerine VDSL yoksa o zaman boşuna kasma. ADSL için de yapabileceğin şey hat değerlerinin ve SNR değerlerinin kötü olduğundan bahset, artık işlerine gelirse ilgilenirler. Ki şu dönem de pek ilgileneceklerini sanmıyorum. Yalnız şu an senin hat değerlerinde "hat zayıflaması" ve "SNR" değerin kötü. Özellikle SNR değerin bana kalırsa en düşük 10 olmalı. Çoğu yer de bu değer için 8 demişler ama deneyim sahibi olduğun zaman en ideal 12-13 ve üzeri olduğunu anlıyorsun. Bu arada Modem'inde QoS ayarlarını yap. Çünkü gerçekten işe yarıyor...

Binada oturuyorum müstakil etrafındaki insanlararla muhabbetim yok sadece kapı nolarını geçerken görüp alt yapı sorgulattım ve VDSL2 gözüküyor benim kapı no ise ADSL ayrıca SNR değeri 3E kadar düştüğü oluyor bir de saha dolabı tipini önemli yoksa saha dolabından ankastre kutularına gelen bakır kablomu.

Binada oturuyorum müstakil etrafındaki insanlararla muhabbetim yok sadece kapı nolarını geçerken görüp alt yapı sorgulattım ve VDSL2 gözüküyor benim kapı no ise ADSL ayrıca SNR değeri 3E kadar düştüğü oluyor bir de saha dolabı tipini önemli yoksa saha dolabından ankastre kutularına gelen bakır kablomu.

Anladım dostum. O zaman şöyle bir şey de olabilir. Oturduğun eve yakın olan evler binalara ait ise eğer, ve bu binalardan birisi senin müstakil evine yakınsa oranın telekom şubesine git ve o binadan senin evine kablo çeksin. Yani senin semt'ine bakan Telekom çalışanları ile görüş ve böyle bir rica'da bulun. 2. aşamada ise Müdürlüğe git eğer ki semt'ine bakan Telekom çalışanları bir şey yapmazsa. Müdürlükten en azından az da olsa olumlu bir şeyler söylemeleri gerek. Çünkü Twitter'dan Telekom CEO'suna yazdığın zaman seni direkt dikkate alıp arıyorlar Telekomdan. Ama eninde sonunda tıkandığın bir nokta olduğu için seni Genel Müdürlüğe yönlendiriyorlar. Yine de karşında ki Telekom müşteri hizmetlerine rica da bulun. Gerekirse Telekom üyeliği başlat bir şekilde. Sonra bazı firmalar cayma bedelini yüksek miktar da karşılıyorlar, o sağlayıcılara bu şekilde geçiş yaparsın. Yeter ki altyapına VDSL tanımlasınlar...

Anladım dostum. O zaman şöyle bir şey de olabilir. Oturduğun eve yakın olan evler binalara ait ise eğer, ve bu binalardan birisi senin müstakil evine yakınsa oranın Telekom şubesine git ve o binadan senin evine kablo çeksin. Yani senin semt'ine bakan Telekom çalışanları ile görüş ve böyle bir Rica'da bulun. 2. aşamada ise müdürlüğe git eğer ki semt'ine bakan Telekom çalışanları bir şey yapmazsa. Müdürlükten en azından az da olsa olumlu bir şeyler söylemeleri gerek. Çünkü Twitter'dan Telekom Ceo'suna yazdığın zaman seni direkt dikkate alıp arıyorlar Telekom'dan. Ama eninde sonunda tıkandığın bir nokta olduğu için seni genel müdürlüğe yönlendiriyorlar. Yine de karşında ki Telekom müşteri hizmetlerine rica da bulun. Gerekirse Telekom üyeliği başlat bir şekilde. Sonra bazı firmalar cayma bedelini yüksek miktar da karşılıyorlar, o sağlayıcılara bu şekilde geçiş yaparsın. Yeter ki altyapına VDSL tanımlasınlar...

Saha dolabının üzerine bende böyle bir not bıraksam faydası olur mu?

Dosya Ekleri

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    24,6 KB · Görüntüleme: 52
Saha dolabının üzerine bende böyle bir not bıraksam faydası olur mu?

Tabi ki neden olmasın. Dediğim gibi ama senin bu işin daha çok Telekom çalışanlarına bakıyor, ve kendi müşterisi olmadığın için zorlanabilirsin. Eğer çok yakınında ki bina kutusunda VDSL olduğunu biliyorsan bana göre bu işlemi yaparlar. Yalnız biliyorsun bina'nın kutusu içinde binada ki evler kadar port var. Bu durumda bina da hiç internet kullanmayan o kişiyi bulup iletişime geçmen lazım ve sonra o port'u sana tanımlaması için Telekom çalışanlarına rica etmen gerekiyor. Olmayacak bir şey değil bu. İşte bu bölgene bağlı Telekom çalışanlarının inisiyatiftine kalıyor. Umarım sorununu halledersin. Kafana takılan bir şey olursa yardımcı olurum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı