Altın hesabı açmak mantıklı mı?

Diğer bankaları bilmem, Akbank'ta vadesiz altın hesabı ücretsizdi. Hesap İşletim ücreti vs. alınmıyor. Hesabınızda para varsa 1gr altın alıyorsunuz. Mesela benim 400tl vardı hesabımda. Altının alışı 310TL iken 1 tane aldım. 2 hafta sonra satış 340TL olmuşken sattım. Böyle al-sat yapılabilir.

Bankaya yatırırsan ve ileride bozdurmak istersen devlet binde 2 vergi alıyor yeni düzenlemeyle. Yani ileride altınlarını bozduracak olduğunda altın satışından elde ettiğin geliri 50'ye bölüp devlete vergi olarak vereceksin. Eğer bu miktar senin için küçükse yatırabilirsin, güvenli olur. Zaten herkes maaşını bankalardan alıyor, bankaya güvensizlik saçma. Kredi çekme durumlarında çok güvenmeyeceksin bankalara.

Sebeplerini yazarsanız sevinirim.
Cüzi miktarlarla piyasa hareketlerini öngörmeye çalışıp kar edebilirsiniz. Sonrasında yüksek miktarda parayla Dolar veya altın aşabilirsiniz. Dolar’ları evde bulundurmayın. Bankadan aldığınız Dolar’lar F serisi çıkarsa Fetö’cü diye hapis yatarsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı