Altın nereden alınır?

• Konuyu başlatan MelihQ
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 37
  • Görüntüleme 4.773
Neden? Dolar olarak bankada tutuyorum paramı ben şu anda. Yatırım değil ama Türk lirası dışında dediğiniz için merak ettim.

Doların da kendi içinde enflasyonu var. Yıllar geçtikçe Türk lirası gibi eriyip gidiyor. Elde bir miktar dolar ve TL tutmak acil bir durumda paraya anında erişebilmek adına önemli tabii ama bunu yatırım aracı olarak uzun süre elde tutmak yalnızca zarar getirir. Tabii takdir sizin.
Gayrimenkul ( ev, dükkan, arsa vs. ) alacak bütçe yoksa en iyi yatırım aracı altın ve borsadır.

Son düzenleme:
Doların da kendi içinde enflasyonu var. Yıllar geçtikçe Türk lirası gibi eriyip gidiyor. Elde bir miktar dolar ve TL tutmak acil bir durumda paraya anında erişebilmek adına önemli tabii ama bunu yatırım aracı olarak uzun süre elde tutmak yalnızca zarar getirir. Tabii takdir sizin.
Gayrimenkul ( ev, dükkan, arsa vs. ) alacak bütçe yoksa en iyi yatırım aracı altın ve borsadır.
Bir kaç senedir hep altındaydı zaten şimdi parayı kullanmaya başlayacağız 6 ay sonra o sebeple dolara çevirdik. Ben yatırım olarak görmüyorum zaten sadece dolar ödeyeceğim için dolara çevirdim yani.

Dün gram fiyatını kuyumcudan sordum 2070 TL dedi. Gram altın 1960 TL. Bankadan al daha iyi gerçekten.

Altın güvenli Liman. İstikrarlı yükselir ama zengin etmez. Satarken de zorlanırsınız. Herkes almaz.
altını herkes almaz yazmış. evet yazmış =) herkes altın almaz pohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Fiziki +50gram ve üstü Altını en güvenilir alınacak yer darphanedir ve devlet garantisi altındadır. Altın sertifikası alır fiziki altına çevirmek istediğin talebini iletirsin istersen nüfusa kayıtlı adresine darphane altınını yollar. Geri satmasında da herkes satmaz zart zurt komedi ötesi, insanlık mö550 yılında lidyalılardan beri yaklaşık 2600 yıldır altını kullanıyor. Her istediğin an nakite çevrilen varlıklara nakit denir. Altın nakittir selde olsa karda yağsa nükleer bomba da patlasa, darbe de olsa altın her ortamda likittir alım satım için kullanılır. Altını satamayanda yorum yapmayıversin.

yukarıda link koyduğum yerde devletimizin verdiği izahatın teslimatı ile ilgil kısmı

Altına Dayalı Darphane Sertifikalarının Fiziki Dönüşümüne İlişkin Açıklama

– Elden teslim alma yolu ile fiziki dönüşüm talep eden yatırımcılar dönüşüm talebinin, Darphane’ye iletilmesini takip eden dördüncü iş günü, fiziki altınlarını Darphane’nin Dikilitaş, Yenidoğan Sok. No:55, 34349 Beşiktaş/İstanbul adresindeki genel merkezinden teslim alabileceklerdir.

– Fiziki dönüşüm talep edilen ve Darphane’den teslim alınmak istenen fiziki altının, teslim alınabileceği tarihten itibaren 10 iş günü içerisinde Darphane’nin genel merkezinden teslim alınmaması durumunda 10. iş gününü takip eden her bir gün için Darphane tarafından ilgili yatırımcıdan 50-500 gr. altın için 50 TL; 500 gr. üzerindeki altın için de 75 TL saklama ücreti tahsil edilecektir.

– Yatırımcılar, söz konusu altının ikamet adresine gönderilmesini istemesi durumunda sevkiyat maliyetlerini yüklenecek olup, altınlar Darphane tarafından fiziki dönüşüm talebinin kendisine iletilmesini takiben 4. iş gününde taşıma firmasına teslim edilecektir.

– Adrese teslim yolu ile fiziki dönüşüm talep eden yatırımcılara, sertifika karşılığı verilecek altınlar ilgili yatırımcının MKK sisteminde kayıtlı adresine teslim 3 edilecektir. Bu kapsamda fiziki dönüşüm adrese teslim talebinde bulunmadan önce adres kontrolleri önemlidir. e-Devlet sistemine (Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ) işlenmemiş ya da fiziki dönüşüm talebi sonrasında adres değişikliğinde bulunan yatırımcıların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir. Yatırım kuruluşları tarafından, talep iletilmeden adres kayıt güncelleme bildirimlerinin MKK’ya iletilip iletilmediğine ilişkin kontrollerin yapılması gerekmektedir.

– Fiziki dönüşüm talebinde bulunan yatırımcının resmi ikametgâh adresine tesliminin talep edildiği durumlarda, dönüşüme konu altın teslim edilemezse, altının Darphane’ye geri iade edilme tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde, söz konusu altın talep eden yatırımcı tarafından Darphane’nin genel merkezinden teslim alınabilir. Altının bu süre içerisinde teslim alınmaması durumunda, 10 iş günlük süreyi takip eden her bir gün için ilgili yatırımcıdan 50 ila 500 gr. altın için 50 TL; 500 gr. üzerindeki altın için 75 TL saklama ücreti tahsil edilecektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı