Alttan ders almak nasıl işler?

• Konuyu başlatan 350070
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.952

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Dostlarım, bilgisayar mühendisliği okuyorum ve 4 dersten kaldım.
Matematik, fizik ve kimya derslerinden notlarım kötü olduğu için kaldım,
Seçmeli İngilizce metinlerinden ise devamsızlıktan kaldım.

Ben sadece seçmeli İngilizce metinleri dersine mi gireceğim?
Eğer diğerlerini de girersem, dersler çakışır ve her şey alt üst olur.

Neden kaldım? Okula gitmedim pek ama konular lise konusuydu ve fizik dışında geçer notu yapacak şekilde yapmama rağmen, profların tarzıyla yapmamışım. Cevapları kontrol ettim. Farklı yoldan falan yapmışım. Ben de üzerinde durmadım pek.

Bu dersleri sistem kesin olarak ekliyor ama girmem gerekiyor mu onu anlamadım.

Dersler çakışırsa derslerden birine giremezsin. İstersen çakışan derslerden birine 1. Veya 2. Öğretim hangisi müsaitse onlarla birlikte girebilirsin. Devamsızlıktan kalmadıysan derse girmek zorunda değilsin.

Osmaniye korkut ata üniversitesinde böyleydi ama malum okuldan okula değişiklik de olabilir ben bizim okuldaki düzene göre anlattım sana yani

Han
Dostlarım, bilgisayar mühendisliği okuyorum ve 4 dersten kaldım.
Matematik, fizik ve kimya derslerinden notlarım kötü olduğu için kaldım,
Seçmeli İngilizce metinlerinden ise devamsızlıktan kaldım.

Ben sadece seçmeli İngilizce metinleri dersine mi gireceğim?
Eğer diğerlerini de girersem, dersler çakışır ve her şey alt üst olur.

Neden kaldım? Okula gitmedim pek ama konular lise konusuydu ve fizik dışında geçer notu yapacak şekilde yapmama rağmen, profların tarzıyla yapmamışım. Cevapları kontrol ettim. Farklı yoldan falan yapmışım. Ben de üzerinde durmadım pek.

Bu dersleri sistem kesin olarak ekliyor ama girmem gerekiyor mu onu anlamadım.
Hangi üniversite olduğu önemli. Dersler çakışıyorsa hocadan istekte bulunabilirsin. Alt sınıftan öğrencilerle konuşup dersi başka saate çekebilirsiniz.

Ders programını çıkart, alttan alacağın derslere de bak programına uyuyor mu diye. Hiçbiri uymuyorsa gerekirse üstten ders al. Bu arada sorumlu hocana da sorabilirsin. Devamsızlıktan kaldıysan o derse gitme zorunluluğun olacak. Diğerleri için derslerin ilk günü hocalar bilgi veriyor. Ayrıca 1-2 hafta içinde programını değiştirebiliyorsun diye biliyorum ders alma bırakma haftası diye geçer.

Üniversiteden üniversiteye değişiyor. Okuduğunuz üniversitenin lisans yönetmeliğini okursanız tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz. Bu tür konular orada belirtilir.
Biraz okudum ama pek bir cevap bulamadım ya da anlamadım.
Ders programını çıkart, alttan alacağın derslere de bak programına uyuyor mu diye. Hiçbiri uymuyorsa gerekirse üstten ders al. Bu arada sorumlu hocana da sorabilirsin. Devamsızlıktan kaldıysan o derse gitme zorunluluğun olacak. Diğerleri için derslerin ilk günü hocalar bilgi veriyor. Ayrıca 1-2 hafta içinde programını değiştirebiliyorsun diye biliyorum ders alma bırakma haftası diye geçer.
Seçmeli dersten devamsızlıktan kaldım, diğerlerinden notlarım kötü diye kaldım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı