Altyapı bağlama ücreti nedir?

Batyxah

Megapat
Yer
Sakarya/Antalya
Daha fazla  
Meslek
Turizm Rehberliği Öğrencisi
Herkese iyi geceler kafama çok takıldığı için sormak istemiştim. Üniversite için ev tuttum ve ilk yaptığım şey haliyle altyapı sorgulamaktı. Sorgu işleminden sonra bir hüsrana uğradım.

1F242C56-6B76-40B8-942B-DD216BA15E45.png
Ve altyapı bilgisi olmadığı gözüküyordu. Hemen yanımdaki daireyi sorgulattım ve

7FCAC4F2-4519-4BF4-9669-E5D6FA862AA8.png

karşıma çıkan tablo bu vaziyetteydi, binada da fiber vardı. Üstelik zaten beyaz fiber kutusu da hemen binamın bulunduğu hizada ve 30 m uzakta. Hemen bulunduğum ilin Türk Telekom bayisine gidip detaylı altyapı sorgulaması yaptırdım ve mahallenin adını söylerken kadın direkt o mahallede fiber hat çalışmaları devam ediyor dedi. Sorgulama sonrası altyapı uygunluğunun olduğunu, kapasite falan falan bunlar uygun olduğunu ama aktif edilmediğini falan söyleyip Türk Telekom ofisine gitmemi ve orada başvuru yapmam gerektiği söyledi. Sanırım bu başvuru da 24 haftaya kadar sonuçlanıyormuş falan falan.
Binamdaki kutu ve içindeki bilgileri de buraya ekliyorum.

7CB4BE5B-7534-41DA-B278-5679BD902CEF.jpeg

3F728564-1123-4765-BB72-54922D3EE892.jpeg

Evet dostlarım durumu elektrik mühendisi abime ilettiğimde de kabloların bakır kablo olduğunu ve obk kablosu çekilmesi gerektiğini söyledi. Bu konularda detaylı bilgisi olan birileri varsa açıklayıcı bir şekilde ne yapmam gerektiğini ve bir ücret ödeyip ödemeyeceğimi de belirtebilirse çok memnun olurum sağ olun teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun değil ama ben de üniversite için ev tuttuğumda adsl altyapısı bile yoktu. Bina içinde altyapı vardı fakat sokaktan geçen internet hattı apartmandaki telefon kutusuna bağlanmamıştı. 2 kere başvuru yaptım fakat sonuç alamadım. Sokaktaki kutuda boş yer yok yeni kutu takılması lazım o da çok pahalı türk telekom bir apartman için buraya yatırım yapmaz filan dediler. Sonra arkadaşım benim türk telekomda tanıdığım var halledicem senin internetini dedi. Ertesi gün geldiler ve kabloyu çektiler. Yani demem o ki tanıdığın yoksa tamamen türk telekomun keyfine kalmışsın. Bütün apartman imza toplayıp başvurursanız süreç hızlanabilir. Çünkü kan emici türk telekom "şu kadar imza var demek ki şu kadar abone olacak buraya internet bağlayayım" olarak düşünüyor.

TT'nin sitesi maalesef düzgün çalışmıyor. Konum bazlı ölçüm yaptığından nokta atışı yapmanız gerekli.

O yüzden Milleni.com üzerinden sorgulamanızı öneririm.

Yok maalesef, hiçbir türlü altyapı gözükmüyor ve biz büyük ihtimalle güncelleme yapılmadığı için böyle olduğunu düşünüyoruz.
Aynı sorun değil ama ben de üniversite için ev tuttuğumda adsl altyapısı bile yoktu. Bina içinde altyapı vardı fakat sokaktan geçen internet hattı apartmandaki telefon kutusuna bağlanmamıştı. 2 kere başvuru yaptım fakat sonuç alamadım. Sokaktaki kutuda boş yer yok yeni kutu takılması lazım o da çok pahalı türk telekom bir apartman için buraya yatırım yapmaz filan dediler. Sonra arkadaşım benim türk telekomda tanıdığım var halledicem senin internetini dedi. Ertesi gün geldiler ve kabloyu çektiler. Yani demem o ki tanıdığın yoksa tamamen türk telekomun keyfine kalmışsın. Bütün apartman imza toplayıp başvurursanız süreç hızlanabilir. Çünkü kan emici türk telekom "şu kadar imza var demek ki şu kadar abone olacak buraya internet bağlayayım" olarak düşünüyor.
Evet orada bir dönem çalışan abim de aynı şekil söyledi. Tanıdığın yoksa aylarca beklersin ama tanıdığın varsa sizin de dediğiniz gibi ertesi gün gelir hallederler. Hayat torpil olmuş artık desenize ☹️

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı