Altyapı Başvurusu için Superonline vs TTNet

TheDerebeyi

Hectopat
Yeni bir bina inşa ettirdik, özellikle arsanın şehir merkezinden uzak olmasını istedik. 1.5 yıl önce bina tamamlandı fakat şimdi de internet sorun çıkardı. Caddenin 100M batısında Superonline ve TTNET var. Uydunet ise direkt mahallede yok. İmkan olsa uydunete başvururdum ama direkt burada altyapısı yok. O yüzden superonline'la iletişime geçip altyapı başvurusunda bulundum ve gelip birileri inceleme yaptı. 1.5 yıl geçti ve sonuç yok.

Sizce Superonline'a tekrar başvurup belirli yerlere baskı mı yapmalıyım yoksa TTNET mi denemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence süperonline ye yine başvur
Başvururken zaten gerekli işlemler vs yapıldı, lakin bir sonuç alınamadı. Ayda bir gidip bölge bayisine sordum, ellerinde olan bir şey olmadığını söylediler. Evin hemen yanında 3 tane okul var, bu okulların da hepsinde internet bağlantısı var. Bir aralar Meb'in bu interneti için TTNET altyapısı kullandığını duymuştum. Böyle bir şey hakkında bilgisi olan var mı.
Superonline konusuna geri dönecek olursak, tekrar başvuru için tekrar neler yapmam gerek. Öncekinde direkt karar verip gitmiştim bayiye ve 1.5 yıl sadece beni beklettiler. Acaba buradaki diğer 3 binadan da imza toplasam filan bir şey yapılamaz mı sizce. İnternet işim için önemli bir konumda.

Evet okullar Türk Telekom'un altyapısını kullanıyor. Sorunuza gelecek olursak eğer Türk Telekom, binaya veya daireye kadar fiber getirecekse (FTTB-FTTH) tercih edebilirsiniz. Türk Telekom kullanıcılarının çoğunluğu ADSL-VDSL abonesi olduğundan, daha doğrusu altyapısı olmayanların Türk Telekom'un eski bakır kablolarına muhtaç olmasından dolayı Türk Telekom çok kötüleniyor. Technopat'ta da tercih soruları sorulduğunda, çoğunlukla tercih etmeyin deniliyor. Bu yüzden yorumların çoğunlukla Superonline olmasına pek aldanmayın. Eğer fibernet getiriyorlarsa gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Bizim binada da aynı tartışma olduğunda Superonline'nın duvarları delerek evlere dağıtım yapacağı söylenince Türk Telekom tercih edilmişti. Bende forumlardaki yorumlardan, şikayet metinlerinden önyargılı yaklaşmıştım ama artık biliyorum ki önemli olan firma değil, sunduğu bağlantı türü. Sırf ismi Superonline diye Türk Telekom fiber internet varken Superonline ADSL tercih eden insanlar gördüm yanlış yönlendirmeler yüzünden. Oysa bilmiyorlar ki ADSL Türk Telekom altyapısı. :D

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı