Altyapı değerleri nasıl?

Tenda V1200 modemini önerir misiniz?
Taahhüt bittikten sonra bu modemi almayı düşünüyorum.

Önermiyorum.
Bütçe varsa Keenetic almanızı öneririm.

Önermiyorum.
Bütçe varsa Keenetic almanızı öneririm.

Keenetic alabilirim eğer daha iyiyse.
Altyapı kablolarım ince ve bakır olmasına rağmen nasıl 75 Mbps destekliyor.
Sizce destekler mi bakır da olsa. Altyapı sorgulama doğru gösteriyor mu?

Son düzenleme:
Bina içerisinde kullanılan kablolar yalıtımsız olduğu için maksimum çıkan hızı alabilirsiniz. Apartmanın içerisindeki kutudan daireye olan kabloyu değiştirirseniz 75'in üzerinde hız almanız mümkün.
VDSL'e geçmeden hat yorumlaması uygun olmaz deyip böyle bir yorum yapmak hangi seviye oluyor?

Kaldı ki hat VDSL'e geçse bile zayıflama 9-10 civarında kalır. 75 Mbps alabilmesi düşük ihtimale giriyor.

Kullanılan kablonun yalıtımsız olması mesele değil, mesele bakır kalitesi. Yalıtımlı kablo parazit varsa tercih edilmeli.

2017'den beri boşuna mı tonla mesaj yazdık hiç anlamıyorum. Bir yetkili gelip ezbere nasıl iş yapıyorsunuz demiyor orası ayrı konu.

VDSL'e geçmeden hat yorumlaması uygun olmaz deyip böyle bir yorum yapmak hangi seviye oluyor?

Kaldı ki hat VDSL'e geçse bile zayıflama 9-10 civarında kalır. 75 Mbps alabilmesi düşük ihtimale giriyor.

Kullanılan kablonun yalıtımsız olması mesele değil, mesele bakır kalitesi. Yalıtımlı kablo parazit varsa tercih edilmeli.

2017'den beri boşuna mı tonla mesaj yazdık hiç anlamıyorum. Bir yetkili gelip ezbere nasıl iş yapıyorsunuz demiyor orası ayrı konu.

O zaman ben şimdi 75 Mbps alamayacak mıyım?

VDSL'e geçmeden yorum yapmamın sebebi kendi düşüncelerim. Adı üstünde yorumda bulunmuşum. Net fikir verebilmek için dediğim gibi VDSL'e geçilmesi gerekiyor.
Kullanılan kablonun yalıtımsız olması ile ilgili tamamen. Bakır kalitesi gibi bir durum söz konusu değil. Yalıtım olmadıktan sonra hangi bakırı kullanırsan kullan parazit ve gürültü yaratacak. Senelerdir kablo imalatı ile uğraştım, Türk Telekom'a tonajla kablo sattım ilk defa bakır kalitesiyle ilgili olduğunu duydum.
Sadece yalıtım ile günümüzde basit bir bakır kablodan 3000VOLT elektrik akımı sağlanabiliyor. Dediğim gibi bu veriyi sadece yalıtım uygulaması ile yapabildiler. Bakırın kalitesi falan fistan geçin bunları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı