Altyapı desteği üstünde tarife almak kopma sorunu yaşatır mı?

Adım Fatih

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
E-Ticaret
Merhabalar, Millenicom kullanıyorum. Altyapı sorgulamada ve direkt TTNET ve Millenicom'u arayıp görüştüğümde alabileceğim maksimum hız VDSL 65 Mbps, aldığım hız 45-50 arası.

Şimdi sorum şu; Tarifemi 75'e çeksem, hızımı alabileceğim maksimum hızın 1-2 Mbps altına yani 62-63'e düşürsem internetimde kopma yaşar mıyım? Müşteri hizmetleri kopma yaşarsın diyor, yaşarsam geri düşürür tarifeyi dedim olur dediler fakat öncesinde size sormak istedim, şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, Millenicom kullanıyorum. Altyapı sorgulamada ve direkt TTNET ve Millenicom'u arayıp görüştüğümde alabileceğim maksimum hız VDSL 65 Mbps, aldığım hız 45-50 arası.

Şimdi sorum şu; Tarifemi 75'e çeksem, hızımı alabileceğim maksimum hızın 1-2 Mbps altına yani 62-63'e düşürsem internetimde kopma yaşar mıyım? Müşteri hizmetleri kopma yaşarsın diyor, yaşarsam geri düşürür tarifeyi dedim olur dediler fakat öncesinde size sormak istedim, şimdiden teşekkürler.

Alt yapının ne kadar eski olduğuna bağlı. Çok eskiyse kopabilir değilse kopmaz bunu müşteri hizmetlerinin bileceğini zannetmiyorum.

Altyapı desteği üzerinde paket almak kopma yaşatmaz. Örneğin Türkiye'deki çoğu ADSL kullanıcısı 16 Mbps paket kullanıyor ancak alabildikleri hız 16 Mbps olmuyor genellikle 10-12 civarlarında oluyor. Altyapın eskiyse normal alabileceğin hızın altındaki paketi alsan dahi kopma yaşarsın.

Altyapı desteği üzerinde paket almak kopma yaşatmaz. Örneğin Türkiye'deki çoğu ADSL kullanıcısı 16 Mbps paket kullanıyor ancak alabildikleri hız 16 Mbps olmuyor genellikle 10-12 civarlarında oluyor. Altyapın eskiyse normal alabileceğin hızın altındaki paketi alsan dahi kopma yaşarsın.
Mantıken bende böyle düşünüyorum fakat hat vdsl olunca acaba bir fark olur mu bilemediğim için sormak istedim, müşteri hizmetleriyle görüşüp hızı arttırdım, bakalım akşam gidince göreceğim kopma vs olacak mı.
Paketi değiştirdim, tarifeyi 75'e değiştirip, 65'e sabitlettim fakaatt Uzak masaüstünden bağlantı yaptım, hızım 50den 3'e düşmüş, upload değeri aynı 7-8 arası :D SNR değeri ise çok düşük, hep mi böyleydi hatırlayamadım. Var mı bilgisi olan? Genel değerler ekte. @EmrE_26 @ReloadingData Var mı sebebine dair bir tahmininiz?

Dosya Ekleri

• InkedScreenshot_2_LI.jpg
    InkedScreenshot_2_LI.jpg
    60,5 KB · Görüntüleme: 160
Son düzenleme:
Mantıken bende böyle düşünüyorum fakat hat vdsl olunca acaba bir fark olur mu bilemediğim için sormak istedim, müşteri hizmetleriyle görüşüp hızı arttırdım, bakalım akşam gidince göreceğim kopma vs olacak mı.
Paketi değiştirdim, tarifeyi 75'e değiştirip, 65'e sabitlettim fakaatt Uzak masaüstünden bağlantı yaptım, hızım 50den 3'e düşmüş, upload değeri aynı 7-8 arası :D SNR değeri ise çok düşük, hep mi böyleydi hatırlayamadım. Var mı bilgisi olan? Genel değerler ekte. @EmrE_26 @ReloadingData Var mı sebebine dair bir tahmininiz?

Atmış olduğunuz fotoğrafta altyapınızın desteklediği maksimum hız 51 Mbps siz aldığınız hız 50 Mbps olarak gözüküyor. Fotoğraftaki altını çizdiğiniz hat zayıflaması da 20 altı mükemmel 20 ile 30 arası çok iyi 30 ile 40 arası da iyi kabul edilir sizinki yani çok iyi. SNR Margin de 6'nın altına düşerse problem olacaktır. Siz en iyisi uzaktan bilgisayarla değil de direkt evden test gerçekleştirin.

Atmış olduğunuz fotoğrafta altyapınızın desteklediği maksimum hız 51 Mbps siz aldığınız hız 50 Mbps olarak gözüküyor. Fotoğraftaki altını çizdiğiniz hat zayıflaması da 20 altı mükemmel 20 ile 30 arası çok iyi 30 ile 40 arası da iyi kabul edilir sizinki yani çok iyi. SNR Margin de 6'nın altına düşerse problem olacaktır. Siz en iyisi uzaktan bilgisayarla değil de direkt evden test gerçekleştirin.
Evet tezatlık orada, müşteri hizmetleri 65'e kadar hız alabileceğimi görüntülüyor, modem ara yüzü 51 diyor. Hat zayıflama değerleri gayet iyi, SNR değerleri rezalet :D Hat kaldırmıyor olsa internet kopardı anlardım, ama hızın 2-3'e düşmesi çok ilginç geldi, kaldı ki upload değerinde bir değişiklik yok. Hız neden 2'ye düşer ki, mesela hızı 65 sabitlediğinde oraya çıkamazsa 50-51 e dayanır diye düşündüm, 2 ye düştü :D

Evet tezatlık orada, müşteri hizmetleri 65'e kadar hız alabileceğimi görüntülüyor, modem ara yüzü 51 diyor. Hat zayıflama değerleri gayet iyi, SNR değerleri rezalet :D hat kaldırmıyor olsa internet kopardı anlardım, ama hızın 2-3'e düşmesi çok ilginç geldi, kaldı ki upload değerinde bir değişiklik yok. Hız neden 2'ye düşer ki, mesela hızı 65 sabitlediğinde oraya çıkamazsa 50-51'e dayanır diye düşündüm, 2'ye düştü :D

Hocam bende aynı durumu yaşamıştım Türk Telekom altyapısında VDSL 75Mbps hıza geçtiğimde ilk önce direk ankastreden daireye kadar CAT 6 ile tesisatımı yeniledim sonra gene düzelmedi kopma, bu defa arıza kaydı oluşturdum eve TT elemanı geldi ve gitti sonra gene düzelmedi. Yine arıza kaydı oluşturdum hızım 3-4 Mbps değerlerine çakılıp ping değerim 560ms çıkıyor diye. Aynı gün saat akşam 8 gibi arıza kaydı oluşturmuştum ve yine aynı gün gece 12'de mesaj gelmiş hat sorununuz düzeltilmiştir diye ben bunu sonraki gün gördüm sabah uyanınca 6 gibi ve ardından test yaptım hızım 75Mbps ve pingim falan her şeyim düzelmişti, o günden beridir düzgün işte, 1 hafta oldu herhalde.

Ancak modemdeki SNR margin değerim acayip tuhaf davranıyor, Türk Telekom bir şeyler çeviriyor ama anlayamadım, SNR margin değerini arttırdığım zaman modemimden kararlılık ayarları kısmından hani, DSL hat değerlerimdeki SNR margin değerlerim nedense artmıyor arttırdığım değerle topladığım değerde.

Şöyle anlatayım örnek değerlerle, modemimde şu an SNR margin 12dB ya ben kararlılık ayarını +12dB yapıyorum modemden, bu değerin 24dB olması gerekirken ben arttırdıktan sonra, 18dB oluyor ve kafam çok karışıyor böyle olunca.

Peki sizin alabileceğiniz maks hız neydi arayüzde gözüken? @Research Sabahtan beri 6-7 kere daha aradım durumu açıkladım, arıza kaydı oluşturuyorlar 1 saat sonra hız değerleri normal diye mesaj atıyorlar şaka gibi. Yahu 50den 2.5'a düşüşünü bir ben mi görüyorum arkadaş. Velhasıl en son 3 saat evvel birazda gerginlikle aradım milleniyi, çıkan kızcağız 50 Mbps yeterli gelmeli aslında neden 75 yaptınız ki, kalsaydı bence 50de diyince dellendim, birazcık haşladım vaat ettiğinizi vermiyorsunuz, üstüne birde insanı yalancı çıkartıp hızda sorun yok diyorsunuz diye, yine arıza kaydı açacağım dedi, ne yapıyorsanız yapın dedim, eve şimdi geldim, hızım eski değerlerde 45-50 arasına çıkmış geri fakat milleni arayıp arıza kaydınız devam ediyor dedi, ne hikmetse, süreç devam ediyor bekliyorum bakalım, acaba diyorum hiç kurcalamayıp normal hızımda takılmaya devam mı etsem yoksa şansımı zorlasam mı bilemedim. Modem arayüzünde gözüken hızın üstüne kesin olarak çıkamıyorsak tarife sonrası dahi, hiç kasmayacağım aslında ama sabah ki oğlan evet efendim 65e kadar alırsınız dediği için aşka gelmiş durumdayım, hayırlısı. 😂

Peki sizin alabileceğiniz maksimum hız neydi arayüzde gözüken? @Research sabahtan beri 6-7 kere daha aradım durumu açıkladım, arıza kaydı oluşturuyorlar 1 saat sonra hız değerleri normal diye mesaj atıyorlar şaka gibi. Yahu 50'den 2.5'a düşüşünü bir ben mi görüyorum arkadaş. Velhasıl en son 3 saat evvel biraz da gerginlikle aradım Milleni'yi, çıkan kızcağız 50 Mbps yeterli gelmeli aslında neden 75 yaptınız ki, kalsaydı bence 50'de deyince dellendim, birazcık haşladım vaat ettiğinizi vermiyorsunuz, üstüne bir de insanı yalancı çıkartıp hızda sorun yok diyorsunuz diye, yine arıza kaydı açacağım dedi, ne yapıyorsanız yapın dedim, eve şimdi geldim, hızım eski değerlerde 45-50 arasına çıkmış geri fakat Milleni arayıp arıza kaydınız devam ediyor dedi, ne hikmetse, süreç devam ediyor bekliyorum bakalım, acaba diyorum hiç kurcalamayıp normal hızımda takılmaya devam mı etsem yoksa şansımı zorlasam mı bilemedim. Modem arayüzünde gözüken hızın üstüne kesin olarak çıkamıyorsak tarife sonrası dahi, hiç kasmayacağım aslında ama sabah ki oğlan evet efendim 65e kadar alırsınız dediği için aşka gelmiş durumdayım, hayırlısı. 😂

Hocam SNR değerim aşırı oynak, normalde 14.4'tü en en fazla ve bayağı bu değerde kaldı 2-3 gün kadar sonra şimdi 11dB değeri ile 13.4dB değeri arasında değişiyor o yüzden maksimum ulaşabileceğim hız 104Mbps değerinden 94Mbps değerine kadar düştü şu an. Buyurun hat değerlerim:

CCCCCCCCC.png

Modem üzerindeki değerin üstünde alabiliyorsun bazen, benim durumum da şöyle bir şey yaşadım ben telefon üzerinden Türk Telekom uygulamasından 75Mbps hıza geçiş yaptım, ki benim hat 55Mbps hızına çıktığında bile kopuyordu sürekli :D

Sonra işte bunun üzerine ping 560ms hız 4Mbps çıkınca arıza kaydı oluşturup durdum Türk Telekom müşteri hizmetlerinden 2 defa, 1.ci arıza kaydımda eve eleman geldi ve gitti, fakat gene bir şey düzelmedi gene ping bu değerlerdeydi. Bunun üzerine işe 2.arıza kaydını açtıktan 4 saat sonra arızanız çözülmüştür diye mesaj gelmiş. Ben bunu sonraki gün gördüm uyuduğum için o gün işte. Bu mesajı gördükten sonra denedim test ettim gerçekten düzelmişti şu ana kadar 5-6 gün oldu sorunsuz gibi kopma falan yok hızımı tam 75Mbps değerinde alıyorum fakat CRC hatalarım sapıtıyor 80bin falan olmuştu bende bunun üzerine modemin bir önceki sürümüne döndürdüm ve öyle test ediyorum 2 gündür durum bu fotoğraftaki gibi şimdilik.

SNR margin değerim inanılmaz oynak bu arada dediğim gibi o yüzden hızımda düşüyor Max Rate'deki. Hocam modem üzerindeki Max Rate senin hızının bir üstündeki alabileceğin hız değerini gösteriyor her zaman. Yani senin hızın abonelik paketin 50Mbps ise orada Max Rate olarak 79Mbps değerini görüyorsun fakat senin hızın 75Mbps ise bu sefer hattındaki SNR margin ve hat zayıflaması duruma göre Max Rate değerin gün içinde değişiyor 95Mbps ya da 100Mbps, 104Mbps gibi.

Benim durumum aynı bu şekilde değişmekte ha bire.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı