Altyapı iyise internet sağlayıcısı fark eder mi?

Yusuf EROĞLU

Decapat
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu ana kadar Türk Telekom kullanıyordum. Fiyatlar arttığı için iptal ettirdim ve PoyrazNet adlı firmaya geçmeyi düşünüyorum. Fiyatı gerçekten çok uygun, ama aklıma bir soru takıldı sonuçta bu küçük firmaların hepsi Türk Telekom altyapısını kullanıyor. TT'de problem yaşamadıysam, bunda da yaşamam diye düşünüyorum. Sizce bu doğru mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Emin değilim ama bence çok fark olmayabilir. Bende Netspeed 100mbps Fiber kullanıyorum, memnunum. Türk Telekom altyapısı kullanıyor buda.
 
Muhtemelen yaşamazsın ama internet hizmetini sağlayıcılar sağlıyor. Kesilme olabilir ve kesilme durumunda müşteri desteği bulamama gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Yani TT altyapısı sadece hız ve ping olayında aynıdır. Diğer hizmetlerde aynı olmayacaktır.
Bu TT nin çok iyi hizmet verdiği anlamına gelmiyor bu arada :D
 
Fark ediyor mu bilmiyorum ama bizim Kablonet saat 19'dan sonra uyuduğu için 100 değil 25 alıyoruz.
 
Sağlayıcı taraflı kesintiler olabilir hocam. Altyapı iyiyse ve iyi hız geliyorsa gelir ama aynı zamanda ping değişken olabilir konumunuza göre. Her sağlayıcı Türk Telekom altyapısı kullanıyor ama her firmanın yönlendirmeleri de bir o kadar fark edebiliyor. Benim altyapımda mesela TürkNet İstanbul'a 17-18 ping atabilirken mesela G-Net firması 24 ping atıyor. Aynı şekilde Comnet firması da 27 ping ile bağlıyor. Sebebi de tamamen firmanın yaptığı yönlendirme biçimidir. Altyapı iyiyse evet hız bakımından sorun olmaz ancak ping değişebilir. Aynı şekilde sağlayıcı taraflı kesintiler de olabilir. Bana kalırsa Poyraznet, Rüzgarnet, İnternet kutusu tarzı değişik firmalara çok girişmeyin derim. Sonradan sorun çıkartınca baş ağrıtabiliyorlar.
 
@EkmekArasiHDD hocam aslında pingle de fazla işim olmaz bu sene sınav senem genellikle video izleyip ara sıra hikayeli oyunları oynarım. Dediğin gibi hızı veriyorlarsa yeter benim için.
Hızı verirler ama benim dediğim gibi bu tip firmaları fazla tercih etmeyin. Sıkıntı çıkarsa uğraştırabilirler.
 

Geri
Yukarı