Altyapı olmayan binaya altyapı nasıl getirilir?

Bynie35

Centipat
Daha fazla  
Sene başında yeni yapılmış bir binaya taşınmıştık, binanın elektriğini döşeyen usta binaya fiber kablo çekmiş ve girişte bırakmış ama mahallede fiber altyapısı yok. Mart ayında Türk Telekom'a gidip durumu anlattım ve dedim ki fiber illa lazım değil en kısa sürede hangisi gelirse gelsin demiştim onlarda bana binaya halihazırda fiber döşenmiş o yüzden fiber döşenmesi lazım dendi ve dilekçe yazıp verdim. 2026 yılına giriyoruz hiçbir gelişme yok zaten gelişme beklemiyordum ama 2. kata gelen yeni ev sahipleri nasıl olduysa Türk Telekom'dan VDSL kablo çektirtmişler, şu anda çanak internet kullanıyorum ama ping değerleri çok kötü. 2. kattakilerin internetini Türk Telekom başka bir yerden kabloyla çekmiş, kısaca onlarınki gibi nasıl bu işi çözebilirim ve böyle yapınca ping değerlerim düşer mi? Çünkü bu çanak Wi-Fi ile oyun oynamak işkence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tanıdık varsa, her şey olur bu ülkede. Tanıdığınız Türk Telekom çalışanı var mı? Ya da binaya yakın bir ankastre kutusu falan var mı?

Vallahi ilk zamanlar bayağı aradık ama hiçbiri yanaşmadı, kutu olarak da bilmiyorum yani binanın girişinde şalter kutusu var oranın içinde binalardan çekilen fiber kablolar var, sağımızda kalan bina 2 katlı diğer tarafımızdaki bina 4 5 katlı ama 2. dairede oturanlar bu 2 katlı binanın olduğu taraftan çektirmiş kabloyu.

Vallahi ilk zamanlar bayağı aradık ama hiçbiri yanaşmadı, kutu olarak da bilmiyorum yani binanın girişinde şalter kutusu var oranın içinde binalardan çekilen fiber kablolar var, sağımızda kalan bina 2 katlı diğer tarafımızdaki bina 4 5 katlı ama 2. dairede oturanlar bu 2 katlı binanın olduğu taraftan çektirmiş kabloyu.
Tamam, oranın adresini gösterip kendileri altyapı kablosu çektirmişlerdi. Başka türlü mümkün değil zaten. Zor bir durum, VDSL alan kişi de altyapıyı göstermiyor, değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı