Altyapı sorgulamaları her sitede farklı sonuç veriyor

İwosy

Decapat
Daha fazla  
TurkNet altyapı sorgulama farklı sonuç veriyor. Netspeed farklı, Vodafone müşteri hizmetlerini aradığımda ise bölgenizde fiber bulunmuyor diyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-09-21-17-27-06-654_com.android.chrome-edit.jpg
    201,4 KB · Görüntüleme: 150
  • Screenshot_2023-09-21-17-26-10-922_com.android.chrome-edit.jpg
    98,1 KB · Görüntüleme: 131
TurkNet altyapı sorgulama farklı sonuç veriyor. Netspeed farklı, Vodafone müşteri hizmetlerini aradığımda ise bölgenizde fiber bulunmuyor diyor.

Büyük ihtimal Türk Telekom altyapınız var. TurkNet TT altyapısı en fazla ile 100 verir Netspeed 200. 1000 almak için Comnet veya Türk Telekom'a başvurmanız lazım. Yani altyapınız 1000 Mbps Türk Telekom altyapısı.

Altyapınız Türk Telekom'un fiber altyapısı. Turknet, TT altyapısından en fazla 100 Mbps verdiği için öyle çıkıyor. Netspeed ise 200 vereceğini iddia ediyor ama veremeyebilir. Çünkü fiber altyapının da farklı türleri mevcut. Hangisi olduğuna göre değişir. Vodafone aslında TT altyapısından hizmet veriyor ama müşteri temsilcisinin neden öyle söylediğini anlayamadım. Zaten Vodafone'un da adam akıllı bir altyapı sorgu servisi yok ki vatandaş olarak girip bakabilelim arkadaş.
Neyse rica etsem binanızın zemin/bodrum katına bir bakabilir misiniz? Varsa kutu/kabin tarzı şeyler fotoğraflarını atabilir misiniz? Ona göre altyapınızın tam olarak ne olduğunu söyleyebilirim.

Şu aşamada kesin olarak 1000 diyemeyiz ama neticede 100 Mbps alabilir arkadaşımız. En fazla 100 mü 1000 mi olduğunu anlamak için fotoğraf görmek lazım.

Hocam bina içi kablolalamadan dolayı 1000 alamayabilir galiba doğru mu?

Hocam bina içi kablolalamadan dolayı 1000 alamayabilir galiba doğru mu?
Yok hocam ondan değil. Altyapısının FTTH türünde mi FTTB-Eth türünde mi olduğunu bilmiyoruz. Her ikisi de PON şebekeye bağlı olduğu için altyapı sorgu servisleri ikisini de FTTH imiş gibi gösteriyor. Bundan dolayı da Netspeed'de 200 Mbps sonucu çıkıyor mesela. Comnet'ten sorgulama yapsa 1000 Mbps çıkacak. Ama altyapısı FTTB-Eth türündeyse en fazla 100 Mbps alabilir. Ben bu senaryoya çok rastladım. Mesela arkadaş altyapı sorgulaması yapıyor. 1000 Mbps sonucu çıkıyor. Müşteri temsilcisini arıyor, o da bizim gördüğümüzden farklı bir şey görmediği için o da 1000 Mbps diyor ve başvuruyu alıyor. Sonra kuruluma gelen ekip geldiğinde altyapının FTTH değil FTTB-Eth olduğunu görüyor. "Bu altyapıda en 100'den fazla hız alamazsınız" diyerek başvuruyu iptal ediyor. Arkadaşımız da "altyapı sorgulamada 1000 çıkmıştı, müşteri temsilcisi de 1000 demişti neden iptal oldu" diye şaşırıyor. Olay bu yani. FTTB-Eth altyapılarda MDU cihazı gigabit destekli olsa bile Türk Telekom 100 Mbps üzerinde hız asla vermiyor. Sadece FTTH altyapılarda veriyor:

Superonline tarafında FTTB-Eth türünde 100 üzerinde kullananlar varmış. Tabii bunun için MDU cihazının yeterli olması lazım. Ama Türk Telekom asla ve kat'a ve zinhar vermiyor 100 üzerinde hız.

Hocam siz kafada bitirmişsiniz bu internet teknolojisini.

Dostum altyapını burdan sorgula.

100 Mbps (Fiber) çıkarsa altyapın FTTB-Eth demektir. Binaya kadar fiber sonrası cat6 ile dairelere.
1000 Mbps (Fiber) çıkarsa altyapın FTTH eve kadar fiber demektir. Bu altyapıda ise fiber direk daireye girer. 1000 alabilirsin.

Test ettim bro 1000 çıktı

Bro binada 2 kutu var biri baya karmaşık ve eski diğeri minimal ikiside türk telekom yeni bağladıklarının kablosu evin kapısına kadar geliyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-09-21-18-47-49-738_com.android.chrome-edit.jpg
    86,2 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG_20230921_185224.jpg
    130,1 KB · Görüntüleme: 65
  • IMG_20230921_185219.jpg
    114 KB · Görüntüleme: 106
Son düzenleme:
Altyapınız FTTH, Eve kadar fiber. Hayırlı olsun dostum. Yüksek Ping, kopmalar, packetloss gibi sorunlara büyük ölçüde elveda

1000e kadar alabilirsin bu altyapı ile. Lakin comnet önermem. Onu sadece sorgula diye attım.
1000 kullanacaksan Türk Telekom öneriyorum. 100 için Milleni / Netspeed veya TurkNet.

Hocam bilgilendirme için sağol değinmek istediğim bi nokta var, Commet ve G*bırNet FTTB-Eth altyapıda max hız 100 Mbps gösteriyor.

Bro binada 2 kutu var biri baya karmaşık ve eski diğeri minimal ikiside türk telekom yeni bağladıklarının kablosu evin kapısına kadar geliyor
2. Fotoğraftaki kutu. Ters takılan. O işte fiber altyapınızın kutusu.

Türk Telekom çok yüksek fiyata veriyor interneti malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…