Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1-2 hafta öncesine kadar Vodafone.NET kullanıyordum. Taahhüt bitimine yakın hızda kopmalar düşüşler vesaireler yaşanmaya başladı. Nasılsa taahhüt bitiyor diye TurkNet'e geçiş yaptım fakat geçiş yaparken boş port olmadığı için 35 Mbps hız alabileceğim söylendi. Evimin alt katına hız sorgusu yaptığımda 75Mbps alabildiğim gözüküyor. “Ben şu anda Vodafone.NET'ten 80Mbps hız alabiliyorum.” dediğimde port arızası olabileceğini Türk Telekom'la iletişime geçmem gerektiğini söylediler. Türk Telekom altyapı arıza ihbar hattını aradığımda ise mevcut internet operatörüne durumu bildirmem gerektiğini söylüyor. Biri birine atıyor, diğeride ona atıyor. TurkNet müşteri hizmetlerine bu konuda yardımcı olmaları için tekrar yazdığımda “Güncelleme olduğunda hızınızın yükseltilmesi için aranırsınız” tarzında bana hazır cevaplarla cevap veriyorlar. Bu anlattıklarımın üstünden 1 hafta geçti geçmedi halâ iki taraftan da ses seda yok. Abonelik babamın üstüne olduğu için “BTK'ya şikayet etmeyeyim, işinden gücünden olmasın.” diyorum ama zor tutuyorum kendimi Şimdiden sabrımı sınamaya başladılar. Modem arayüzüne baktığımda ise altta resimdeki hat değerleri gözüküyor. 21.02.2025 saat 23:50 itibariylede “bir de bunu deneyelim bakalım” diyerekten alt kata hizmet nakil işlemi verdim. Çünkü iki kat içinde bağlantı kabloları aynı. İki katta bize ait. Sadece adreslerin No'ları farklı. Talepten sonra 10 dakika içinde internete erişimim kesildi. Bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekir?
Hat değerleri (22.02.2025)
Hat değerleri (22.02.2025)
Son düzenleyen: Moderatör: